На всяко празненство имаше представител от ръководството на Община Ловеч, кметът изпрати специален поздравителен адрес

Тържествено бе открита новата учебна година във всички училища на Община Ловеч, като на всяко празненство имаше представител от ръководството на Община Ловеч и бе връчен поздравителен адрес от кмета Корнелия Маринова.

В официалното послание кметът припомня на първокласниците, че „колкото по-високо и мощно се издигнат през първата година, толкова по-лесно и интересно ще бъде през следващите години. Затова е важно двигателят, наречен училище, да е здрав, силен и надежден.“

Към учителите и към учениците, за които започва последна година в училище, кметът се обръща с думите: „Наша първостепенна задача е да образоваме и възпитаме успешни граждани, които са равностойни и конкурентноспособни  в страните от Европейския съюз. Съвременната личност е всестранно подготвена, тя  умее да общува, да търси и открива сама мястото си в обществото.“

Кметът Корнелия Маринова беше на тържествата в Профилирана езикова гимназия “Екзарх Йосиф І” – Ловеч и в Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги – Ловеч.

Председателят на ОбС Петър Цолов беше гост на СУ “Св. Климент Охридски” – Ловеч и в СУ “Тодор Кирков” – Ловеч.

Заместник-кметът Даниел Колев беше в Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч и в ОУ “Христо Никифоров”.

В ОУ “Васил Левски” – Ловеч гост беше  зам.-кметът на Община Ловеч инж. Цветан Георгиев.

В ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Ловеч и ОУ “Проф. Димитър Димов”  гост беше зам.-кметът Венцислав Христов, а в ППМГ – Ловеч гост беше секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова.

В Професионална гимназия по механоелектротехника – Ловеч гост беше д-р Димитър Димитров, директор на дирекция ОЗКТ. В останалите училища също имаше представители на общината.

Поздравителни адреси получиха и всички детски градини и ясли в общината. Специално за първолаците, които в Община Ловеч тази година са 288, беше изпратен като подарък книжката „Освобождението на Ловеч от османско иго“, в която има рисунки на техни съвременници по повод 140 години от събитието. Училищата пък вече са снабдени с филма „Лъвский: Европеец в Българско“, стихосбирката „Моят Левски“ на поета Красимир Стефанов  и знамето на Община Ловеч.

 

16 коментара

  1. До там ли я докарахме ?!
    … пълен срам ! За каква интеграция да говорим от тук нататък ?! Народът ни е ПРОСТ !

    1. нобеловия лауреат Мария Лилова !!!колко е възпитана само господи, какъв позор

  2. Да права си нямало никаква чалга и аз бях там даже уча хора спрете да говорите глупости тя Драганска никога няма да позволи чалга вьв Училището даже момчето е невинен!

    1. Младеж,нещо не си наясно с времената в българския език.Ако си бил там трябва да пишеш НЯМАШЕ!Момчето не само е виновно,трябва да бъде изключено от училището.И другия факт нали е ученик от ПГИТУ,неговите съученици са влезнали в класните стаи той се прави на Азис пред входа на училището.Въпроса ми е към учителския състав,къде е мястото на този псевдо изпълнител и псевдо ученик?

  3. kakav e problema tova e stanalo sled kato e otkrita u4ebnata godina tova e poblekuvano da se yplue grad lovech

    1. o q stiga kakvo tolkova vijte na6qt grad na kakvo preli4a vseki 2 bezraboten zatova jivem v 4ujbina i vseki den gledam po televiziqta na kakav hal e cqlata darjava

  4. Българийоо,каква беше,а каква стана?Срам и позор!Днес се срамувам,че съм завършила това училище,а някога не беше така.Пенка Драганска явно е деградирал мозък за да позволи това

  5. А за циганията в КБУ нито дума и песньовките на Азис

Comments are closed.