lovech24031414Честванията за Деня на Ловеч 11 май започват още на 8 май с културни и спортни прояви. В 17.30 ч. в изложбена зала „Вароша“ се открива юбилейната изложба „50 години Художествена галерия – Ловеч“. Час и половина по-късно започват Люляковите музикални вечери със спектакъла на Русенската опера „Кармина Бурана“ – на сцената на крепостта. По-рано през деня – 14.30 ч., Спортната зала в Ловеч ще е домакин на детското състезание „Бързи, смели, сръчни“. На следващия ден в 14 ч. пак в Спортната зала и на игрищата в града ще се проведе спартакиадата „Пламъчета сини“.

На 9 май продължават Люляковите музикални вечери – от 19 ч. в Драматичния театър ще видим спектакъла „Кармен“ на балет „Арабеск“. По-рано през деня – в 17.30 ч., в зала „Покрит мост“ ще бъде открита изложбата на Регионалния исторически музей „МК „Балкан“ – забравената българска гордост“.

На 10 май в 10 ч. започва щафетата „Пламъчета сини“, а в 10.30 ч. – щафетата „Ловеч 2014“, награждаването на победителите е в 11 ч. пред общината. В 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата ще бъде представен Алманахът за литература, издание на община Ловеч. На сцената в реката продължават Люляковите музикални вечери с концерт на Теодосий Спасов.

Навръх Деня на Ловеч 11 май събитията започват от 9 ч. с Божествена Света литургия в катедралния храм „Света Троица“. Оттам в 11 ч. ще тръгне литийно шествие до новостроящия се храм в центъра на града, където в 11.30 ч. Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи мобелен за здраве и благополучие и кметът Минчо Казанджиев ще открие официално празника на Ловеч.

В 12 ч. в Ловчанското читалище започва тържествената церемония по удостояването със званията „почетен“ и „заслужил“ гражданин на Ловеч. В 14 ч. на друга церемония в ресторант „Стратеш“ община Ловеч ще връчи ежегодните си персонални награди инвеститор и бизнесмен на годината.

В 19 ч. е последната изява от Люляковите музикални вечери – концерт на Плевенската филхармония с участието на Еделина Кънева и Орлин Горанов – на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“. Пак там за жителите и гостите на Ловеч в 21 ч. ще пее Силвия Кацарова. В 22.30 ч. празнична заря ще ознаменува Деня на Ловеч.

1 коментар

  1. Programa shte ima li nqkyde izlojena?

Comments are closed.