На 19 април в Ловеч служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч съвместно с представители на ТД на НАП-В. Търново, офис-Ловеч са извършили проверка в хранителен магазин в града, където е установено извършване на проджаба на хранителни стоки без издаване на фискален касов бон.
Служителите на НАП са съставили акт за констатираното нарушение, като предстои обекта да бъде запечатан, а при последвалата проверка, в помещение в търговския обект са намерени и иззети 50 литра наливен алкохол /ракия/ без бандерол и документи за платен акциз.
Алкохолът е иззет по съответния ред и предстои съставяне на акт по реда на Закона за акцизите и данъчните складове.

6 коментара

  1. Охооо, то да беше само този обект! Като се започне от укриване на данъците от политици, та през търговски обекти, та до автобусите, в които не получаваш билет за пътуването си и колко още и още… НАП-а да се вземе в ръце и да си свърши работата.

  2. този магазин нема ли си име???? И въобще кви са тез новини ,във нито една статия не видях да сложите имената на виновните!!! Вярно сме малък град ма чак толкова да ви е страх….Без коментар.

  3. А тея галфони от нап къде спаха по време на цветница, като никъде никой не даваше касов бон.

    1. Cvetomir Todorov а на мен ми даваха всеки път касов бон, когато плащах за батут/надуваемите дюшеци на малката … явно зависи от търговеца

    2. И на мен дадоха “фискален бон”,на блъскащите колички!С липсващо име и адрес на фирмата…!?

Comments are closed.