Руслана Попсавова, Връзки с обществеността на СЛРД Троян

Традиционната вечеринка на Сдружение “ЛРД  гр. Tроян,  събра рекордните брой  ловци и риболовци, представители на техните семейства и гостите от сродна организация  от Априлци. Всички ловци и семействата им от 27-те дружинки  се събраха на голям купон в ресторант „България в Троян, където вдигаха наздравици на ловна вечеринка послучай закриване на ловен сезон 2017/2018.

Членовете на управителният съвет   на СЛРД Троян бяха поканили народния представител Иван Миховски,  председателя на Общински съвет Троян, Борислав Бечев- директор на ловната фирма „СОКОЛ“, Димитър Шишков-зам директор на Северозападно предприятие, Радостина Петкова – главен инспектор на РУ на МВР Троян, директорите на Държавни горски стопанства: Марин Багаров- ДГС Борима, Милко Станчев- Троян, Красимир Цанин-Черни Осъм, Валентин Шипковенски- ДГС Русалка“Априлци, Петя Гатева- районен съдия и Румен Петров-окръжна прокуратура Ловеч

В приветствието си Минко Акимов сподели с всички задоволството, че 120 годишната дружинка е отново на челните места по отстрел на различен вид дивеч: дива свиня -1271, благороден елен-11, сърна-94, чакали-200, лисици-113 пъдпъдъци-1673 и др. Той подчерта,че този сезон бе много резултатен в отстрела  и на вълци-7 бр.благодарение на ловците от Терзийско, Балканец и Бели Осъм

Тези успехи нямаше да бъдат постигнати, ако членовете на СЛРД не се бяха грижили за обитателите на планината. Поддържат 160 хранилки за различните видове дивеч, около 60 декара дивечови ниви. Бяха изразходени 170 тона фураж и 30 тона сол, каза още Акимов

Той благодари на председателите и ръководителите на лова за дисциплината по дружинките, което допринесе да няма простреляни или ранени ловци и да няма констатирани нарушения по Закона.

След Минко Акимов    народния представител Иван Миховски каза

„Това е един  хубав празник на ловците от общините Троян и Априлци. На традиционната вечеринка по повод закриването на сезона Ви поздравявам за това, което правите. А Вие правят много – и това да идете на лов е най-малкото. Вие  се грижете за опазването на Троянския Балкан, за опазването на природата, на дивеча в нея“

След вълнуващия поздрав на депутата дойде ред и на наградите за изминалия ловен сезон, неизменната томбола, викторината  и търг .

Тази година отново първенец по отстрел на дива свиня стана ЛРД Велчево-115, следвани от ЛРД Орешак, които са отстреляли с 10 по-малко, 105. Бронзови медалисти станаха ловците от Зла река с 74 бр.

Както по-горе споменахме, ловците на Терзийско станаха герои , защото отстреляха 7 вълка Ето и самите тях-Найден Иванов Маринов, Кольо Лалев Ралков, Мирослав Минков Пейовски, Красимир Ангелов Геновски, както и колегите им -Митко Пенчев Лучев от  Бели Осъм и Цанко Николаев Цанков-ЛРД Балканец

Наградени бяха и най добрите дружинки, които могат да се похвалят с добра слука на хищници като ЛРД ГолямаЖелязна-50 бр, Борима-36 и Врабево-25

Ловната дружинка от Врабево получи и грамота за първото си място в отстрел на пернати-пъдпъдък, гривяк и гургулица

Прекрасната водеща обяви и индивидуалните награди. Тази година при жените победителка стана младата Невена Григорова от ЛРД Шипково, която може да се сравнява   с  мъжете заради отстреляните от нея 5 бр дива свиня. При мъжете голямата награда грабна Цонко Тотев Вълков-17 бр . Ловецът от Боримската дружинка Рейхан Османов Ибрямов е първенец в отстрела на хищници.

Всички получиха грамоти и по една тениска, а дружинката от Врабево получи и специален подарък от Борислав Бечев –‚120 години НЛРС“ в България.

След официалната част дойде време и за най-чаканото томболата. Печелившите номера  бяха теглени  от красивата Ани Ненова, певица на оркестър “Мераклии“, които в продължение на няколко часа не спряха да рисуват палитрата от народни танци и забавна музика.

Бяха разиграни  дива свиня, торти, гориво , маси, столове, вечеря за двама, които бяха дарени от спонсори. Най-голямата изненада бе изтегления първи печеливш билет №520-дива свиня-одрана и готова за термична обработка. Тя се падна на полицай №1 в Троян Радостина Петкова. В някои дружинки  имаше по два и три печеливши билета.

И като красив финал на томболата наградените тропнаха една ръченица. Но с това купона не свърши, напротив. Адреналина се вдигна още по времето на разиграването  търг  на дива свиня, сърна, двойка фазани, две живи патици, торта с ловни мотив и тениска“Най-добър гонач“.

Петко Пенков-новоизбрания председател на общински съвет Троян надскочи всички в цената за сърната и я  подари на ловна дружинка. А дружинката от ЛРД Балканец си похапна вкусната торта с ловни мотиви.

Имаше и малка викторина с Минко Акимов и дружинките.Трбяваше да разпознаят уреди за предене, за жънене и др.и да посочат кой ловец може да изпълнява функцията на уреда в дружинката.Много смях съпътстваше тази игра. Настроението бе чудесно, част от което всеки отнесе в дома си.

Виновници за това бяха и дарителите, които бяха щедри. Ето някои-Цецо Велешки-частна печатница, Христо Ковачев-Виенска сладкарница, Радослав Чолаков-Капитал Груп ООД, Марин Радевски-Калинел, Светла Йонкова-оръжейни магазини, Александър Петров –Мебеликс Добродан, Цанко Цанков и Минко Минков-Троятех Балканец, Младен Попски-фирма Савел, Христо Йовчевски-Рико стил, Димитър Цаков-Механа Старата къща, Красимир Мецов-Трояннефт, Петър Църовски- комплекс“Хитър Петър“ Бели Осъм, Милко Илиев-керамичен цех, Веселин Инчев-Ет“Бекиналейца и Георги Раблев- Ет“Форест“Калейца“

Вечеринката отново се оказа най-добрият завършек на сезона за ловците, риболовците и техните половинки. И те заслужено се веселиха до първи петли.