pochistvane2103151Три фирми на този етап откликнаха на призива на кмета Минчо Казанджиев за включване в кампанията „Да изчистим общината“ 2015. Те са „Спарки Елтос“ АД, ВиК АД и „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД. Утре през целия ден служители на общинската администрация, ВиК и „Спарки Елтос“ ще почистват от прораснали храсти и изсъхнали клони пътя за парка „Стратеш“ – по стария севлиевски път. „Общински пазари – Ловеч“ ще чистят в района на пазара откъм река Осъм.

Тазгодишната кампания за пролетното почистване на Ловеч стартира на 23 март с участието на служители на община Ловеч и на „Литекс Моторс“ АД. На работна среща на Консултативния съвет за икономическо развитие преди Великден представителите на бизнеса се обединиха около идеята да бъдат призовани всички фирми на територията на общината да се включат в почистването в районите, предложени от кмета, или да посочат други предпочитани терени.

Предложението на кмета е за алеята „Башбунар“ и пътя към Пресечената скала от изхода на Ловеч за Троян, участък от началото на ул. „Хан Кубрат“ до Бетоновия възел и функциониращия път към парка „Стратеш“ – по стария севлиевски път – до ресторант „Стратеш“.

Следващите екоакции са на 24 април и 8 май.

Така община Ловеч се присъединява към кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно“.

2 коментара

Comments are closed.