mlakamis1609131Единадесет години агенция Интерсаунд пише приказката за Малка Мис и Малък Мистър България, за най-красивите и най-талантливите деца на България. Над 50 деца от цяла България се събраха в старинния град Созопол за единадесетото издание на конкурса за детска красота. 
          Любезен домакин на събитието беше хотел „Грийн Лайф“, където се проведе първата вечер на запознаството: децата си размениха подаръци. Под патронажа на община Созопол под егидата на кмета на града Панайот Рейзи се проведе и Талант шоуто на Амфитеатъра в центъра на града             и  Финалната гала церемония – на сцената на  читалище „Отец Паисий 1896“.

          Възхитителното бе шоуто в духа на анимационна приказка като „Пепеляшка“ и „Алиса в страната на чудесата“ . Самото начало  напомни за българския дух по иновативен начин с много танци и детски усмивки . Децата изобразиха цветовете на българския трибагреник с тоалети,  специално изработени за конкурса, и хореография на Кремена Шопова  и  предизвикаха  буря от емоции и аплодисменти.

Сцената беше преобразена на приказен  замък, а самият спектакъл беше невероятно съчетание от музика, танци, детска красота и пищни тоалети.  Вторият тур беше Парад на градовете. Тук  децата бяха облечени в автентични народни носии. Те представиха своте родни места със стихове, танци и песни. В Третия тур детската приказка продължи с Бал на принцовете и принцесите – феерия от   цветове, блестящи рокли  и фракове се носеше по сцената като на  Бал във вълшебния замък.        

           Водещи на конкурса бяха Леда Виденова – Принцеса на Вселената за 2011 г., и Десислава Бешкова – Малка Мис България 2011 и носител на първа награда от фестивала NEW STARS 2012.    

      Всички участници получиха подаръци от Интерсаунд и издателска къща Хермес.

           Авторитетното жури с председател Ирина Папазова, както и традиционното детско звездно жури от носители на титли от предходни издания на конкурса и международни конкурси с председател Йордан Папазов имаше трудната задача да определи  носителите на титли.

Делегацията от  Ловеч се представи блестящо както всяка година. Момичетата, класирани от Регионалния конкурс Малка Мис и Малък Мистър Ловеч 2013 да представят Ловеч, завоюваха престижни  награди:  Мариела Ингелска – Малка Мис България 2013 – победителка с право да представя България в международен конкурс . Цветлена Нинова – Малка Мис България 2013 – второ място и право на участие в Little Miss & Mister Galaxy 2014. Радост Нинова – Малка Мис артистичност.

Чест за Ловеч е, че нашата Деси Бешкова беше избрана за водеща на конкурса, а малката Преслава Тодорова беше член на Международното звездно детско жури и връчи  призовете на победителите.