police209131Три месеца лишаване от свобода при строг режим и глоба 500 лева е осъден 26-годишен шофьор, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, след внесен обвинител акт и постигнато в съдебнo заседание споразумение с Районна прокуратура – Троян.

Йонко М. се е признал за виновен и е съден  за това, че на 11април тази година около 12,45 часа в  Априлци по ул. „Младост“ управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди“, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда – 1,00 на хиляда, след като е осъден със споразумение на Районен съд-Ловеч, влязло в сила на 10 януари 2012 г. за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда. Освен наложеното  наказание от 3 месеца лишаване от свобода и глоба 500 лв., съдът е постановил, Йонко М.  да  изтърпи и наказание от една година лишаване от свобода по предишно осъждане.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици  на влязла в сила присъда.

Районна прокуратура – Троян е внесла в съда още три предложенията за одобряване на постигнати споразумения с шофьори, управлявали автомобил след употреба на алкохол.

Румен Р. се е признал за виновен, по бързо производство за това, че  на 24 юли тази година., около 04.30 часа в Троян,  управлявал лек автомобил „Форд Мондео, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,23 на хиляда.

Пламен  К. също се е признал за виновен по споразумение за това, че на 27 май т. г. в  Троян,  е управлявал „Мерцедес 190″, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,5 промила.

Атанас А., е признал вината си за това че на  20 май т.г в  Троян,  управлявал лек автомобил „Сеат Леон“, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред със съдебно-химическа /токсикологична/ експертиза.  След одобряване на споразуменията на тримата водачи ще бъдат наложени предвидените от закона наказания.