Тричленна делегация, водена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, отпътува днес, 24.06.2017 г., за побратимения град Изяслав, Украйна. В състава влизат още заместник-кметът Венцислав Христов и общинският съветник д-р Лидия Несторова, председател на комисията по здравеопазване.

Делегацията пътува по покана на кмета на Изяслав Валентина Корнийчук и по повод Празника на града – 25 юни. Гостите от Ловеч ще вземат участие в празничната църковна служба и в шествието, като ще положат цветя на Братската могила в парка на славата и на паметника, посветен на жертвите на „Гладомора“ и политическите репресии. В 14.30 часа е тържественото откриване на Деня на град Изяслав с празничен концерт, в който участват колективите от Детската школа по изкуства.

В понеделник домакините са планували за гостите пътуване до град Камянец – Подолски, известен със своята крепост и културни забележителности. Ловешката делегация се завръща във вторник.

Припомняме, че тази пролет кметът на град Изяслав Валентина Корнийчук беше гост на Празника на Ловеч – 11 май.

Бележка:

Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 19321933 г. Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.

8 коментара

  1. От Лотошино кметицата стана известна, че може И носи кобилица на рамене. Интересно от Изяслав с какво ще стане известна? Рязан, Ерфурт и Лавал.. Стягайте се, че Идваме!

  2. Може да поостанат, нищо няма да се влоши без тях….

  3. Това е добре. Но още по-добре е да вземат да пътуват за срещи в Западна Европа откъдето да привличат инвеститори за града и региона, че хора не останаха….

  4. Алкохолният туризъм явно се превърна в кауза за управниците на града.

Comments are closed.