Наркотични вещества от вида  “екстази”,  “метаамфетамин” ,”амфетамин” и канабис са открити  при проверка на посетители в заведение в Троян, съобщават от ОД на МВР в Ловеч. На 18.12.2016 г. на територията обслужвана от РУ- Троян е проведена полицейска операция по линия “Наркотици”.  В хода на операцията, в заведение в ж.к. „Лъгът“ са установени 35 броя посетители, като при последвалата проверка на лицата  в 22-годишен мъж са открити 3 таблетки с розов цвят от вида “екстази”, един грам “метаамфетамин” и един грам “амфетамин”.

При последвалото претърсване в търговския обект, на пода до бара са открити две хартиени пакетчета, сгънати по специфичен начин и съдържащи общо два грама “метаамфетамин”. В дреха оставена на стол в заведението е намерена кутия от цигари съдържаща суха, зелена, тревиста маса „канабис“, с тегло от три грама. Всички вещества са тествани с полеви тест.

По случая е образувано досъдебно производство, а трима мъже са задържани за срок от 24 часа.

2 коментара

  1. Пише се: метамфетамин !! А канабиса защо не е в скоби,или по-скоро,другите “наркотични вещества”,защо са в скоби!??

    1. Наркотичен преведено от гръцки език означава просто УПОЙВАЩ няма някакво загадъчно непреводимо значение ,от което произтича ,че на славянобългарски книжовен език би трябвало НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА да се предаде като УПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА .Един огромен брой мозъчно лениви учени и писатели са натъпкали в края на 19 век един огромен брой ,напълно ненужни за нуждите на езика ,непреведени латинородни и гръкородни думи вследствие  на което се получава дразнещо слуха неблагозвучие и внасяне на безсмислена допълнителна неяснота в не малко случаи.То ако беше полезно за езиците да се ползват непреведени заемки ,първо народите с най-благозвучни езици на Земята ,Италианците и Гърците щяха да поощряват подобно явление ,а те точно обратното ,правят всичко възможно и досега да не допускат езиците им ,и особено на книжовно равнище ,да бъдат обезобразявани от необосновано заети чужди думи,точно както се случи с един прекрасен език от Германското езиково семейство -Английски ,който направо е обезобразен от един огромен брой латинородни и гъркородни думи-заемки и сега най-високо образованите Англичани ,започват да изчистват тези заемки и да ги заменят с истински англо-саксонски думи или поне с думи -заемки от останалите сродни на аглийски германски езици (холандски ,немски ,датски ,фризийски ,щведски ,норвежки исландски ).Повлиян от цялото това нещо,преди около пет години ,са дадох болезнено сметка ,колко ужасно са обезобразени и езиците от славянското езиково семейство от гръкородни,латинородни думи и от тюрко-ирано-арабски заемки и просто престанах да използват такива в речта си.Хилядолетия са били нужни на езиците на Европа да се развият и всеки да придобие свой собствен , неповторим облик и ще бъде ужасяващо за Европейската духовност те да бъдат заличени и сведени до един общ огрознен подобен на есперанто тежко латино-гърциризиран полу-английски .Затова именно един себеужаващ се човек трябва да прави всичко ,което е по силите му да и да не с замърсява с чуждици речта си .А иначе е прекрасно да се знаят чужди езици ,но ,всеки да се говори правилно ,а не грозно да се сливат един друг и накрая да няма никаква разлика между тях.

Comments are closed.