zaedunden1605121_2Трима младежи ще управляват Ловеч на 29 май. Инициативата „Млад кмет за един ден“ се реализира от Общинския ученически съвет и Младежкия информационно-консултантски център на сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч. Провежда се по повод Европейската седмица за младежка активност.

В кампанията участваха ученици от основните и средните училища от община Ловеч. В конкурс на 20 май бяха излъчени тримата младежи, които ще управляват общината за един ден. В стола на кмета Минчо Казанджиев ще седне председателят на Ученическия парламент в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ – десетокласникът Марин Маринов. В ролята на зам. – кмета Пламен Петков ще влезе осмокласничката Светла Данова от Природоматематическата гимназия, председател на Общинския ученически съвет. Мястото си на секретар на община Ловеч Соня Христова ще отстъпи на осмокласничката от Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги Цветелина Георгиева, председател на Ученическия съвет в училището.

Събеседването с младите хора включваше препитване по кратък въпросник за историята на общината и населеното място, за ролята на кмета и общинския съвет в местното самоуправление.