police2204131Съдът одобри постигнатите от Районна прокуратура –Троян три споразумения с които трима са осъдени за извършени кражби от магазини в три ловешки села.

Виктор З., Венцислав В. и Стилиян А. се признаха за виновни и са осъдени за това, че  на 09.04.2010 г. в с. Шипково, с. Балабанско и с. Калейца, обл. Ловешка, при условията на продължавано престъпление, Виктор и Венцислав като непълнолетни, но можейки да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, а Стилиян като помагач, отнели чужди движими вещи на обща стойност 500.40 лева от владението на три търговски обекта в с.Шипково,  с. Балабанско и с.Калейца, без съгласието на собствениците и с намерение противозаконно да ги     присвоят.

Тримата са осъдени на по осем месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от една година за Виктор и Венцислав и от три години за Стилиян.

След деянието Стилиян е  напуснал пределите на страната и е бил обявен за общодържавно издирване. Досъдебното производство е било спряно, до неговото задържане на 22.12.2015 г. на летище София с цел приключване на наказателното преследване срещу него.

 

Споразуменията има последици на влязли в сила присъди.