policebeleznici1809141Трима мъже,  извършили  кражби на вещи от различни собственици са осъдени по  обвинение на  Районна прокуратура -Тетевен. Калоян М. /22 години/ , Иво А./19 години / и Николай М. /23 години / са признати за виновни  за това, че  сами и в различно съучастие за времето от началото на януари до 25.01.2016 г., в Тетевен, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление,  като извършители отнели чужди движими вещи. Калоян М., който е осъждан шест пъти   е извършил деянието  при условията на опасен рецидив, а  Иво – също осъждан – при условията на повторност.

В началото на януари 2016 г., мъжете  видели,  че  една от къщите има отворен прозорец на помещение, в което се съхраняват различни инструменти, както и че на сградата на пощата един от прозорците също не е добре затворен, а в помещението има перилни препарати и ракия. Няколко дни след това, в различно съучастие влизали през прозорците в помещения, като извършвали кражби на различни вещи, които след това продавали.

Калоян М. е осъден на две  години „лишаване от свобода“ при строг режим, а Иво А. ще изтърпи наказание една година  „лишаване от свобода“,  също при строг режим. На  Николай М. е наложена  пробация с пробационни мерки –задължителна регистрация  2 пъти седмично; задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца и включване в курсове за професионална квалификация за срок от 6 месеца. Присъдата подлежи на обжалване.