outroyan2303131Трима души посетиха приемната на областния управител Ваня Събчева в Троян. Тя се състоя в кабинета на кмета на общината Донка Михайлова и в нея участва и председателят на общинския съвет Минко Акимов. За това информират от кабинета на губернатора.

Маргарита Топалова в качеството си на домоуправител на жилищна кооперация потърси съдействие от общинското ръководство в присъствието на областния управител, за да се намери механизъм да се задължат съсобствениците в нея да си поставят индивидуални водомери. В момента в блока има само общ измервателен уред, което според нея ощетява живущите като не се разпределя сметката за вода справедливо. Топалова получи ясен и подробен отговор какво и как трябва да се направи от всички съкооператори според законовите разпоредби, за да се открие индивидуална партида на всеки апартамент. Няма механизъм, по който всеки собственик на жилище в жилищен блок може да бъде задължен да го стори, бе обяснено на домоуправителя.

Маргарита Топалова даде и предложения към местната власт – да се направят декоративни клетки за съхраняване на дърва, да се задължи собственикът на бившето кино в центъра на града да огради обекта си, за да не се вижда грозната гледка около него и сигнализира за паднала козирка от ламарина  на заведение в Троян.

Кметският наместник на Балканец Боряна Стефанова поиска от областния управител съдействие за ремонт на сграда държавна собственост в селото. От отговора на Ваня Събчева стана ясно, че имотът може да бъде предоставен на общината, а докато това стане ще се търси възможност за укрепването му със средства от Междуведомствената комисия към МС. До дни въпросът ще бъде задвижен. Боряна Стефанова ще изготви и нарочно искане до Областен управител с всичката документация, за да се реши час по-скоро въпросът със собствеността на имота.

Областният управител бе потърсен за съдействие и за уреждане на спор за наем на имот в Орешак.

1 коментар

  1. Само трима на тази “приемна”? Пак много, макар единият да е селски кмет-наместник.

    На моята приемна като общински съветник миналия ден в четвъртък пък имаше петима… ама кой ти ги брои.

    Всеки четвъртък от близо 8 години, общинските съветници на ПП АТАКА в Троян имат приемна за граждани. Около 45-50 пъти в годината. Много хора са идвали, на много помогнахме, на много внесохме исканията и предложенията на сесии в ОбС. Също така на някои не успяхме да помогнем. Ама поне опитахме.

    Някой да е чувал за нещо подобно при другите партии и “техните” общински съветници? В Троян? В Ловеч? Разбира се – нито една троянска или регионална медия не отрази поне един път коя да е от тези стотици приемни на АТАКА с гражданите на Троян. Сигурно защото са много “свободни” и много “независими” и някак си не достига време от слугинстване и /не се чете/ на поредните властимащи.

Comments are closed.