police209131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 31.08.13 г. около 09.00 ч. в РУП Ловеч е получен сигнал за кражба на железа от двора на бившата мелница гр. Ловеч. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Ловеч извършителите на деянието са: П. П. 18-годишен от гр. Ловеч, М. З. 24-годишен от с. Хлевене, обл. Ловешка и И. Д. 59-годишен от с. Радювене, обл. Ловешка, които са заловени в момент на демонтиране на части от селскостопанска техника – плуг за оране.

Вещите, предмет на престъпление са намерени и иззети по надлежния ред. Извършителите на престъплението са привлечени в качеството им на обвиняеми в присъствието на защитник и задържани за 24 ч.

По случая е образувано бързо досъдебно производство.

 

На същият ден, отново в Ловеч, около 22.00 ч. Вечерта, М. Б. 21-годишен от с. Крушуна, обл. Ловешка, противозаконно отнел от владението на Р. П. 23-годишен от с. Горан, обл. Ловеч, сумата от 30 лева, 1 румънска лея и мобилен телефон марка “Самсунг”, като употребил за това сила – нанесъл удар с глава в областта на лицето на потърпевшия.

От проведените оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Ловеч извършителят на деянието е установен и задържан в РУП Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство