dc2011131Павлин Иванов

Три имена на агенти на Държавна сигурност работили като директорите и заместник-директорите на училища по Закона за народната просвета в област Ловеч, оповести днес със свое решение Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Владимир Георгиев Алексиев – агент Станчев

Агент Станчев е псевдонима на роденият през 1949 г. в Нови Пазар Владимир Георгиев Алексиев. Вербуван е през 1982 година от о.р. Йошо Монов. Агент Станчев е работил към ОУ на МВР-Ловеч-ДС по линия на управление VI.

Агент Станев е снет от отчет през 1989 година.

Публичната длъжност, която Владимир Георгиев Алексиев е заемал е  Заместник-директор (Помощник- директор) на СОУ “Св. Климент Охридски” – Ловеч.

 

Хасан Ахмед Караали – агент Николай

Директорът на Основно училище “Васил Левски” – Малиново  Хасан Ахмед Караали е агент Николай!

Роденият през 1954 г. в Малиново Караали е вербуван през  1973 г. от о. р. В. Гечевски. Агент Николай е работил за Трето Управление, отдел XI,отделение I– ДС.

Снет е от оперативен отчет през 1990 г.

Информация за Караали, като агент на ДС има още от 2007-2008 г. Той е проверяван като кандидат кмет  за местните избори, излъчен от ДПС.

 

Камелия Ангелова Джонева – агент Мария

Родената през 1967 г. Камелия Ангелова Джонева, работила като Заместник-директор (Помощник-директор) на Средно общообразователно училище “Бачо Киро” – Летница, е била вербувана през 1986 г.

Като агент е работила по псевдоним е Мария. Снета е от отчет през 1988 г.

 

Пълният списък ТУК

13 коментара

  1. виждайки заставката най – отгоре , силно се СЪМНЯВАМ във вашата обективност .

  2. Кестен, а аз писах с ръката на Феликс Едмундович и пак ти повтарям, не си този, който е визиран за истината. 🙂 Тъпо парче си, а и много ти личи…

  3. Дебел , в този форум ти си този , който най-често си служи с метафори, а аз за горенаписаното , а и не само за него , винаги си служа с логиката. В конкретния случай , изхождам от логиката на хронологията на изказванията , както и от акцента им.

  4. “Метафора в реториката (от гръцкото μεταφορά – метафора, “пренасям”, или в реториката – „трансфер на смисъла на дума в друга дума“) е стилистично средство, сравняващо привидно несвързани термини. Най-схематичното определение за метафора е свързване на далечни за обичайната логика понятия (изразени с думи) въз основа на новооткрито сходство между тях. Най-простата форма е „[първо съществително]->[второ съществително]“, например „Светът е сцена“.
    Първосигналният кестен така и не разбра, че най-малко него е имал предвид Феликс Едмундович, когато е написал за истината.

  5. що , да не ти е бащиния тва???? “

  6. “Балък лозе копа, юнак вино пие.” Кестен май в чужда къща неканен влезе…

  7. “Не излкючвай невъзможното ” не е моя квинт есенция. И обикновено истината , колкото и да казват хората , че я обичат и я предпочитат , когато им бъде открита, почти винаги не са в състояние да я приемат и им звучи налудно. Така че , в този смисъл – благодаря за комплимента!

  8. Някои сме откровени и си казваме истината без да сме имали ченгеджийски картончета. За жълти не гарантирам.

  9. Тук са само имената на някакви си даскали . Дали ако и от другите браншове публикуват списъците на “агентите” няма да лъснат и имената на някои , които сега толкова много се възмущават? То обикновено никой без бой не си признава нищо , така че , е логично и по форумите , а и навсякъде като цяло да има такива вълци в овчи кожи , дето се правят на дръж ми шапката и се изкарват големи демократи и наричат всеки с по – социално мислене ” червени боклуци” . И как ние сме били овчи народ и как сме си заслужавали съдбата и бла бла…

  10. Така лиии….? Че Владимир Алексиев беше голямата работа като помощник – директор на училището. Не го ли е срам като си знае д…..то къде го е дал под наем така да се държи /по време на работа в у-щето/?

  11. “Всеки народ си заслужава управниците, всеки народ е достоен за своето правителство” – Георг Вилхелм Фридрих Хегел – философ

  12. Защото българите като цяло, отказват да си защитават правата и интересите! А и в тези студени дни има по-важни неща – да се преточи зелето, да не вкисне виното, да се нарежат дървата за зимата. Казвам го с болка, защото е жалко. А за 99% от българите имат план Б – оправят се кой както може, но не и заедно. И винаги чакат някой да оправи нещата.

  13. как ли в България и това ще се случи,.. наред с другите нелепи и жалки ситуации, що за Държава и що за скапани и жалки управляващи имаме ,…..ние сме виновни, както ги избрахме тия нещастници, неуправдали нашето доверие, така трябва и да е възможно да ги свалим…факт е обаче 6 месеца, че нищо не се случва, защо……

Comments are closed.