kmetdogovori2807142`Вчера кметът Минчо Казанджиев подписа договора за строително-монтажните работи в ж. к. „Червен бряг“. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД – София, спечелило обществената поръчка за това. Стойността на договора е 3 328 148 лв. Преди дни бе подписан и договорът за възстановяне на връзката между ул. „Васил Левски“ и парка „Стратеш“. Той е с „Пътинженеринг“ АД – Русе, и е на стойност 491 146 лв.

Строително-монтажните работи и на двата обекта са по проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Общата стойност на договора с управляващия орган на оперативната програма е 4 999 890 лв.

В ж. к. „Червен бряг“ ще бъдат изградени пет детски площадки, две площадки за фитнес на открито, едно многофункционално спортно игрище, едно игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса, квартална велоалейна мрежа, ще се извърши озеленяване, ще се монтира автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, градско обзавеждане, кошчета за отпадъци, питейни фонтани. По проекта ще бъде рехабилитирана голяма част от уличната и автоалейната мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всичко необходимо за осигуряване на общодостъпна среда.

kmetdogovori2807141Пътната връзка между ул. „Васил Левски” и „Стратеш” ще се укрепи чрез изграждане на подпорни стени, ще бъде реконструирано пътното платно, ще се постави улично осветление. По този начин ще се подобри транспортният достъп до „Стратеш”, ул. „Мадара” и Средновековната крепост „Хисаря”.

Одобреният от управляващия орган проект е разделен на основни и допълнителни обекти, до момента е отпуснато финансиране само за тези два основни. При освобождаване на финансов ресурс ще бъдат отпуснати средства за изпълнение и на допълнителните обекти на интервенция. Целта на проекта е обновяване на ж. к. „Червен бряг“, осигуряване за жителите му на обновена, привлекателна, зелена, достъпна, предоставяща възможности за отдих, игри и спорт, физическа среда, както и осигуряване на лесен, безопасен и бърз достъп до парка „Стратеш“.

Очаква се строително-монтажните работи да стартират в началото на август.

 

17 коментара

  1. Владко, ама ти упорит ще дойдеш. От годинииии пишеш за тоя храм бе човек! Спри се с тия сатани!
    А дали ще замажат инфраструктурата ще видим. Но да внимават, че ще снимам ако нещо не ми хареса 🙂

  2. Началник! Е пак сега пропускаш въпроса за изриването на храма на сатаната и възстановяването на площад Свобода. Ама нормално е да го правиш понеже нали защото след като ни анексираха от западните демо-крации всички трябва да слугуваме на страдащите и от кому-нистическо полудяване. Ама аз понеже нали реши да се правя на як и не слугувах на другаря султан Петър Николов Петров от с. Кирчево… Не, че нещо нали ама Общината ако беше вкарала парите с които го съфинансира в други дейности … Отделно нали, че им хариза и площада… Напомням, че и маса градски първенци това сатанинско деяние го подкрепят.

  3. е замажете пътната инфраструктора и после пуснете и един автобус да е пробва!!!!

  4. Ти да видиш, не мога да повярвам

    1. Ти се шегуваш! И за мислене трябват ресурси които разбира се общинарите нали ги ….

  5. А на Салито хората сами трябва да си запълват дупките с чакъл ,че да не им остане някоя броня по пътя.

    1. Забрави да допълниш и, че при “ГОЛЯМО” наводнение трябва да си очиствате сами шахтите.

  6. ЗА жк.,,Младост” -какво да кажем,трагедия дупка до дупка. Срамота е Кмете ,само плащаме данъци и за какво като си изпотрошихме колите …………. Нашите ремонти кой ще ги плаща ?!ПИСНА НИ ВЕЧЕ…. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА КВАРТАЛИТЕ В ЛОВЕЧ ???????????? ПОЛОЖЕНИЕТО Е КРИТИЧНО НАВСЯКЪДЕ В гр.ЛОВЕЧ . УЖАСНО Е !!!!!!!!!!!!!!!

    1. Съвет! Гледай положително на нещата понеже нашите нелегални управници страдащи и от кому-нистичеко полудяване ….. бре направо не мога да преценя какво могат да ти спретнат.

  7. О, Хесус, колко неочаквано. Така да не обича Трейс Груп, а те все печелят, печелят…

    1. Страдащи и то кому-нистическо полудяване могат да печелят единствено по този начин така, че само няма да се плашиш.

  8. ами гозница прилича на изорана нива

    1. Радвайте се. Садете картофи. Ще си икономисате орането И баат Бойко даваше по едно време такива съвети.

  9. Най сетне! Че заприличахме на миниран комплекс. А защо нищо не пише Кмета ще се покрие ли по проекта “Гозна бара” или ще си остане така недовършена до детската градина. Уж щяха и алеи за разходки да правят върху нея, ама ще е друг път както е тръгнало.

    1. Само няма да се плашиш понеже нали защото ей на пак ще финансират проекта за храма на сатаната и като отидеш там да се молиш трябва да бъдеш съвсем и абсолютно сигурен, че Господ ще ти обърне внимание на молбите.

Comments are closed.