most1812131На 20 декември в 10 ч. Транспортният мост в Ловеч ще бъде отворен за движение. Съоръжението е изцяло изградено, остава само да се монтират дилатационните фуги, което ще бъде направено при подходящи условия в началото на идната година.

Така областният управител на Ловеч Милко Недялков и Агенция „Пътна инфраструктура“ изпълниха поетия от тях ангажимент – по моста да бъде възстановено движението до Коледа.

Аварийното състояние на Транспортния мост в Ловеч бе констатирано на 14 юни т. г. То настъпи в резултат на интензивните валежи тогава и значителното покачване на нивото на река Осъм в района на Ловеч. Със затварянето на съоръжението за пешеходци и моторни превозни средства е затруднено придвижването на работещите в някои от големите предприятия в града, както и преминаването на пътно-транспортни средства с товароносимост над 10 тона, за които е въведена временна организация на движението.

9 коментара

  1. Минавах по този мост, така да се каже, тествах го, добре изглежда, пешеходците нямат проблем, за автомобилите,…нямам идея, но са се постарали хората, даже спазиха срока:)))

  2. питанке – ми що не му боцна термометъра си па да му мернеш на асфалта температурата?!?!?
    М?

  3. “Милко Недялков: На 15 декември т.г. ще преминават превозни средства по ремонтирания мост в Ловеч”
    http://lovechtoday.eu/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-15-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-%D1%82-%D0%B3-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC/
    …………………………….
    Това не е толкова важно в случая. Друго ме притеснява. Заслушах се в разговор на работещи по моста и разбрах, че асфалтът, който полагат, е с температура, която е по-ниска от изискваната по технология. Понеже бързат, ще го полагат така, пък каквото стане. Не съм специалист, как смятате, дали може да възникне проблем от това?

Comments are closed.