ralibahovica28061574Традиционният рали-крос Ловеч 2016  ще се проведе на трасето край село Баховица, община Ловеч,  на 25 и 26 юни, събота и неделя. Състезанието е трети кръг на Националния шампионат по рали крос.

В събота е техническият преглед, който ще се проведе на паркинга на Община Ловеч от 8.00 часа  Брифинг ще има в събота от 14.15 часа на мястото на състезанието, отговорник за връзка с пресата е Стелиян Тенчев.

Заявка към момента са подали 40 екипа, което предполага интересна и оспорва надпревара. Самото състезание е в неделя, като се провежда за 27-и пореден път.

Тържественото откриване е от 8.30 часа, от 9.00 часа започват втори и трети квалификационен тур. Стартът на финалните серии е от 12.30 часа, а награждаването е от 14.00 часа.

Край Баховица вече са се състезавали изявени пилоти като Митко Илиев, Стоян Апостолов, Илия Чубриков, Стоян Колев, Павел Жеков, както и ловешките шампиони Цецко Цачев и Ивелин Йончев.

В организационния комитет тази година са включени кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.-кметът инж. Ивелина Радевска,, общинският съветник Валентина Янкова, старши комисар Иван Пепелджийски, изпълнителният директор на „Еко“ ЕАД Павлин Иванов, Петко Игнатов, управител на “Ловеч пропъртис мениджмънт”, кметът на Баховица  Калин Кръстев и др. Директор на ралито е Ивелин Йончев.

Трасето до футболния стадион край  Баховица е с дължина 1052 метра. Надпреварата се радва на голям интерес и сред зрителите поради затворения маршрут, който дава възможност на пилотите да покажат умения и бързи реакции в сложни ситуации.

 

1 коментар

  1. Моля, подпишете ПЕТИЦИЯТА за спиране на евро проекта за саниране и обезличаване на ПОКРИТ МОСТ Ловеч, реконструкция на моста на К.Фичето- групова недвижима културна ценност в национален резерват Вароша, който общината и министерство на културата продължават да процедират. http://www.peticiq.com/pokritmost

Comments are closed.