sportenpraznik2404161За пореден път отборът на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч спечели традиционния национален турнир по футбол на малки врати за купа „Васил Левски”, който приключи днес на Градския стадион. Турнирът се провежда за тринадесети пореден път и се посвещава на 143 годишнината от обесването на Апостола на българската свобода.

На финала момчетата от училището с директор Илица Петрова победиха съперниците от Карлово в продължението с дузпи 3:2, след като в редовното време завършиха 1:1.

Купата и наградите на щастливците връчи кметът Корнелия Маринова, която преди 13  години като директор на същото училище инициира изявата между училища, носещи името на Апостола на свободата.

sportenpraznik2404165На трето място е отборът от Ябланица, а в класацията следват Русе, Разград, Севлиево, Перник, Враца.

Легендата на футбола Бончо Генчев връчи индивидуалните награди.

Най-добър вратар е Радостин Георгиев от Карлово, най-добър технически състезател Озан Орхан  Ремзи от Разград, най-добър защитник Иван-Йоанис Анатитос от Ловеч и най-добър нападател Георги Недков също от Ловеч.

Освен купи и грамоти за първенците, всички участници получиха футболни топки и торти от спонсорите.

Организатори бяха Община Ловеч, Областен съвет на Български футболен съюз – Ловеч и Основно училище „Васил Левски”.