tmladenov1311121Никой не ми е предлагал поста социален министър. Не са водени разговори в тази насока. Това заяви Тотю Младенов в Ловеч след като АБВ реши да излезе от управляващото мнозинство и социалният министър Ивайло Калфин подаде оставка. Младенов бе в Ловеч по повод празника на града и по покана на кмета на общината Корнелия Маринова.

В момента съм сътрудник на премиера, най-вече по социалните въпроси. Министър председателят с ПП ГЕРБ, с управляващото мнозинство ще изберат най-подходящия човек за този пост, каза пред журналисти той.

По думите му не е важно кой ще бъде новият социален министър. Важно е да се продължат политиките в социалната област. Има какво още да се направи в тази сфера, а именно по-добър диалог със  социалните партньори, синдикати, работодатели.

 

Има добри практики, създадени и по времето на вицепремиера Ивайло Калфин, които трябва да бъдат продължени и доразвити, каза още Тотю Младенов.

Според него в момента правителството е стабилно и няма нужда от предсрочни избори.

В тежката ситуация, в която се намира светът, Европа е най-разумно да се постигне съгласие и това ще стане, добави Тотю Младенов.

Тотю Младенов вече беше министър на труда и социалната политика в първото правителство на Бойко Борисов.