1. Пламен Богданов – джу-джицу, 68 точки

През 2016-та той се наложи като един от най-силните млади състезатели на България в джу-джицу. Само на 17 години, но вече е двукратен държавен шампион и двукратен шампион на фестивал по бойни спортове с международно участие. Спечели безапелационно първото място в категория до 62 кг. на 12-то открито държавно първенство в Димитровград в края на май. Извоюва категорична победа в същата категория и на Националния фестивал на бойните спортове в зала „Арена Армеец“ в София – едно от най-големите събития у нас в каратето и джу-джицуто. В актива му е и трето място на традиционния турнир „Св. Георги” в София.

Пламен е сред 12-те бойци на ловешкия СК „Вароша”, които се пребориха за 9 медала  на държавното първенство по джу- джицу. През 2016 година впрочем състезателите на клуба (с треньори Петър Магеранов и Христо Кадийски) спечелиха общо 60 медала.

  1. Георги Гергов – лека атлетика, 62 точки

Той е най-добрият състезател на СК „Стратеш атлетик”, а специалистите го определят като страхотен талант. През миналата година стана два пъти национален шампион и спечели общо 5 медала от различните национални шампионати. Освен на световно по планинско бягане, се състезава и на Балканското първенство, където се класира на 5-то място. Ето и постиженията му в републиканските първенства: 1–во място на 10 000м. на откритото за юноши (старша възраст), златен медал и от планинското бягане за юноши (старша), 2-ри места при юношите (старша възраст) на 3000 м. в зала и в кросънтри, и бронзов медал на 3000 м. с препятствия при мъжете. През 2014-та той стана спортист на годината на Ловеч, през 2015-та бе №3, а сега зае второто място – само на 6 точки зад победителя.

  1. Лоренцо Илиянов – борба, 61 точки

Най-успешният състезател на СК „Борба” за 2016-та. 13-годишното момче носи артистично име, но е безкомпромисно към противниците си на тепиха. През изминалата година в хронологичен ред спечели: второ място в категория до 38 кг. на държавния лично-отборен шампионат в Ловеч и също сребърен медал на личния шампионат в Горна Оряховица, първо място в кат. до 42 кг. на републиканския турнир „Селановци“, първо място при 47-килограмовите на международния турнир „Шкорпиловци“ и трето място на международния турнир „Оряхово“ (кат. до 42 кг.).

 

  1. Пламен Стоянов – карате, 60 точки

14-годишният ученик в ПМГ бе топсъстезателят на Спортен карате-клуб „Ловеч” през изминалата година. От 10 години тренира в клуба. През 2016-та за втора поредна година стана републикански шампион. През април спечели златния медал в категория до 38 кг.  на националното първенство по карате шин-киокушин за момчета до 14 г.  в Пловдив, като във финалния двубой победи съперника си с нокаут. През есента триумфира и на силния турнир за национална купа „Асенова крепост” в Асеновград. Записа и второ място на зоналното първенство на Зона Север в гр. Велики Преслав.

  1. Константин Василев – ориентиране, 46 точки

Той е едва 13-годишен, но е най-добрият състезател на СКО „Ловеч“ за изминалата година. Практикува ориентирането от 2005 г., като едва двегодишен взима участие в състезания по маркировка. До момента Коки има спечелени 7 медала от държавни първенства по ориентиране и ски-ориентиране. През 2016-та стана вицешампион в спринтовата дистанция при 14-годишните на държавното първенство по ориентиране. Той изведе и щафетата на ловешкия клуб до бронзовите медали на същото първенство. В добавка второ място в спринта и трето място в щафетата в държавните шампионати във възрастовата група на 14 годишните.

  1. Преслав Станчев – хандбал, 39 точки

16- годишният младок е потвърждение на максимата, че кръвта вода не става (син е на познатия ни изявен хандбалист Борислав Станчев). През изминалата година е бронзов медалист от републиканското първенство за юноши до 16г. и бронзов медалист на държавното по плажен хандбал за юноши, като попадна в идеалния отбор на шампионата. Със съотборниците си от „Осъм” спечели бронзовите отличия от държавното първенство по плажен хандбал за мъже в Албена. Впоследствие попадна в състава на националния отбор на България по плажен хандбал и взе участие на европейското първенство в Португалия. От настоящия сезон играе за мъжкия отбор на ХК „Осъм”.

 

  1. Мартин Ангелов – хандбал, 34 точки

Друг от талантливите млади състезатели на ХК „Осъм”, който още на 14- годишна възраст записва минути в първенството на мъжката „А” РХГ. През 2016-та заедно със съотборниците си заслужиха трето място и спечелиха бронзовите медали от държавното първенство за юноши до 16г. Самият той пък бе избран за най-полезен състезател в първенството в тази възраст. Бронзов медалист и от държавните първенства по плажен хандбал за юноши и мъже в Албена. От настоящия сезон играе за представителния мъжки отбор на „Осъм” и в повечето мачове започва като титуляр.

  1. Кристина Христова-Николай Петков – акробатичен рокендрол, 33 точки

Те се занимават се с акробатичен рокендрол от 4 години, а като спортна двойка се състезават от 3 години. Носители са на златни и бронзови медали в категорията, в която се състезават. Част са и от националния отбор на България. През 2016-та станаха победители и носители на купата на Община Ловеч. На европейски клубен турнир в Прага пък заеха 19-то място в изключително силна конкуренция. Криси е на 11, а Ники е 13-годишен. Треньорът на ловешкия клуб „Роксмайл” Николай Кралски им предрича сериозно бъдеще.

  1. Владислав Тотев – лека атлетика, 31 точки

Той е състезател на ловешкия СК „СтратешАтлетик“ от малко повече от година, но вече жъне доста успехи. През 2016-та стана национален шампион и спечели общо 4 медала от различни национални шампионати. 15-годишният Влади взе участие в общо над 20 състезания, като постигна няколко класирания в призовата тройка на състезания от държавния календар. Ето и по-значимите: 1-во място в националния шампионат по планинско бягане за юноши (младша възраст), 2-ро място в бягането на 1500 м. на открито за юноши (младша възраст), 3-то място в дисциплината 3000м. в зала за юноши (старша възраст), 3-то място и на 3000м. на открито при юношите младша.

  1. Ванеса Вескова – авиомоделизъм, 30 точки

15-годишното момиче е най-добрата състезателка на Моделклуб-Ловеч. Вече 7 години е активен състезател по авиомоделизъм, а през 2016-та стана републикански шампион в клас F1E и вицерепубликански в клас F1В. Спечели и първо в клас F1В в националните ученически състезания. Трябва да се отбележат и вторите места в клас F1В в няколко силни състезания (на етапи от Световна купа): турнирите Купа София, Купа Българи, Купа Македония и Купа Никсис, както и трети места в кат. F1Е на Купа Ириста и Купа България.

…………………………………………………………

* С грамота на Община Ловеч за прогресиращ млад спортист бе отличен 18-годишния състезател на СК «Стратеш атлетик» Йоан Филипов. Той стана национален шампион и спечели общо 5 медала от различните национални шампионати. Извоюва си място и в националния отбор. През 2016-та Йоан взе участие в 14 състезания в страната. Спечели бронзов медал на 5000 метра в националния шампионат. Победи в планинското състезание за юноши „Тера Рън“ в Пирин.

4 коментара

  1. Щом ги отрязаха с какво право ги награждава и се снима с тях?това е наглост!!!

  2. Виждам и Корнелия Маринова застанала за снимката сред спортистите от Ловеч.Нищо не е казано в какъв спорт участва тя.Но предполагам,че е сред редиците на СУМИСТИТЕ!

  3. Да и за благодарност ги отрязаха !!!безхаберници

  4. Благодарение на активното съдействие на родители,треньори и тук таме на някой спонсор и с активното Бездействие на Община Ловеч.

Comments are closed.