mutri2509141Павлин Иванов

Бях забравил далечното минало, в което разни бабаити бяха добили статута на недосегаеми. Мислих си, до днес, че бруталните заплахи и опитите за пречупване на отделни хора са отдавна само в криминалните романи.

Бях се заблудил, че облечени в реална власт не прибягват до подмолни селски прийоми. Не бях толкова сигурен, че точно тези, облечените в подарена власт, ще бъдат бързи и коректни информатори на мутри.

Да, вече съм убеден, че опитите за „страхуване“ не са мит или някаква измислица, а жива, много жива при това реалност.

 

След множество сигнали до различни медии от граждани, за системно неизпълнение на договорни отношения, днес заедно с колеги се опитахме да разберем причината за бездействието на ресорните органи.

Проведохме близо едночасова среща и се опитахме да защитим интересите на граждани от няколко населени места. Както предполагате, в подобни случаи се появяват двама в ролите на доброто и лошото ченге. И докато доброто ченге се опитва да бъде разбиращо, търсещо изход, лошото такова, пита – ама защо сте нарочили сами този, а онзи не.

От проведеният разговор стана ясно, че особено желание за справяне с проблема не се наблюдава, но за сметка на това, опитите да бъдем сложени на „пързалката“ не спряха.

Срещата приключи с даденото ни предложение след минути да направим проверка, за да се убедим, че „добрият“, който уж сме нарочили, наистина е добър. Разбира се, отзовахме се, тъй като в продължение на години, един прикриват други.

На място се установи, че определено има издънки. От което разбира се, произтекоха едни такива погледи и напиращ гняв, но нормално, свикнали сме. Винаги така се случва, когато нещо смърди.

Около час след това, непознат номер се изписа на телефона ми и груб мъжки глас ми обясни, какво и как ще се случи с мен. Колко точно хора в пращящо здраве ще ми обяснят ситуацията и коя част от мен ще бъде деформирана.

 

Природната неинтелигентност понякога не може да се скрие под благовидна маска. Няма как да бъда намерен толкова бързо от хора, които никога не са ме виждали, нито знаят кой съм, освен ако …

Освен ако „доброто ченге“, една иначе симпатична роля, не се е обадило спешно на своя господар и разкаже много бързо какво се е случило. От „агенцията“ на Господаря пък веднага задействаха машината – груб, невъзпитан, арогантен, заплашващ глас, опитващ се да ме СТРАХУВА.

За разлика от този скрит глас, аз си знам правата доста добре и предстой компетентните органи да се задействат, каквито постъпки вече официално направих.

 

Искам специално да кажа на тези, които днес се опитаха да ме СТРАХУВАТ – по-полека. По този начин няма да спечелите мача, независимо от влиянието, което имате днес. Прекалено много хора знаят какво става и няма как да ни „почупите“ всички. Нещата ви излязоха извън контрол.

 

Умишлено не споменавам имена на личности (с цялата условност на тази дума) и бизнес структури. Ще дойде време всичко да излезе на показ и мръсните тайни и зависимости да видят бял свят. Скоро.

Засега толкова.

30 коментара

  1. Разбира се ,че искам да разбера кой забърква работите в Ловеч.
    Разбира се,че искам да има инвеститори и да се създават нови
    работни места с добро заплащане.Искам жена ми като минава
    след дъжд по пешеходната зона да не се връща подмокрена от
    шляпащите плочки.Но искам за причините това да не се случва,
    да се говори сериозно,аргументирано,комплексно и отговорно.

    1. А най-много ти се иска изобщо да не се говори, не ли?

    2. Author

      Уважаеми Анонимен, ако проследиш постовете ми, точно за това говоря. През цялото време! Радвам се, че си намерил свободно време за да прочетеш какво съм написал и какво, специално за теб, като обитаващ Община Ловеч, съм отговорил.
      Истината винаги излиза на показ. Дали днес, утре или след години, винаги се разбира какво точно се е случило и КОЙ носи отговорност за това.

      А и щом толкова истински искаш да разбереш, обещавам, ще се случи. Скоро! А защо не и още днес, поне едно парченце да не излезе на показ 🙂

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  2. Author

    Уважаеми Анонимен, разбира се, че знам със сигурност какво и защо става. Иначе не бих си губил времето да пиша, нито да занимавам хората в Ловеч с това.
    “Не разполагаме с цялата информация” означава единствено, че все още не всички документи са на хартиен носител при нас, макар и да съм се запознал с тях и да съм ги видял.
    Не виждам и защо се палиш толкова. Теб не те ли интересува КОЙ от Община Ловеч покрива няколко фирми, които категорично не си вършат работата по договор?
    Не те ли интересува, КОЙ си позволява да заплашва с физическа саморазправа, днес, през 2014 година?
    Не искаш ли да знаеш КОЙ съвсем умишлено и целенасочено пази фирми, които ощетяват жителите на област Ловеч?
    За мен това е важно, а за теб?
    А питането ти за 5 октомври ясно показва, че знаеш за кого става въпрос и то със сигурност. Не разбирам, защитаваш всичко да се потулва ли или си против, само и единствено, защото замесеното лице е със специално заглавие?

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  3. Дебелака,
    На подсъзнателно ниво никого не съм разпознавал.На съзнателно също.
    Аз съм на принципа,ако знаеш със сигурност нещо,го казваш от А до Я.
    А когато още не си сигурин ,си мълчиш.
    Друго поведение в конкретната ситуация/”още не разполагаме с цялата информация”/е хвърляне на фойерверки и димки.

    1. Да бе, ние лапаме доматите с колците. Намеците за 5 октомври са случайни и нямат нищо общо с нечии помисли.
      И не ти вярвам, че си толкова принципен. Иначе щеше честно да ми отговориш на въпроса, а не да шикалкавиш като гимназистка след полов акт.

    2. Завиждам ти.Това последното с гимназистката го знаеш от опит,не ли?

    3. Разбира се, и аз съм бил млад, нищо човешко не ми е било чуждо.
      Само че което подхожда на една млада госпожица не върви да се врътка от дърти комунета, защото вече си е проституция.

  4. Author

    Уважаеми Анонимен, забелязал си, че винаги ти отговарям. Причината е, че когато отидеш на работа в бялата сграда на центъра, единственото полезно, което свършваш през деня е да пишеш тук по цял ден и да пускаш слухове, а доста често и да манипулираш читателите.
    Относно “подмятанията и недомлъвките”, всеки що годе интелигентен човек може да направи точен извод за кого става въпрос. Стархуването не е типично послание, нали?
    Обективността изисква да кажа, че тук няма и зрънце съмнение! Ясно е КОЙ прави всичко, ясно е ЗАЩО се прави, както и каква е финансовата схема. Няма нещо, което да не е известно.
    Дали искаш да го разбереш и защо това не ти изнася, вече е много различна тема.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  5. П.Иванов:”Цялата сага ще бъде разказана доста подробно, с имена, факти, документи. Просто в момента не разполагаме с цялата необходима информация, а не бива да изкривяваме истината с хипотези или клевети. …Засега мога да кажа само, че много висш служител на Община Ловеч е замесен в цялата схема, но той не попада често в медиите, освен в определени предизборни снимки в работно време.”
    А не мислите ли,че точно с тия подмятания и недомлъвки само дни преди пети октомври вече сте пуснал в общественото пространство клюката и клеветата, макар сам да признавате,че още нямате пълното доказване с документи?Съмнението вече е посято!Работата е свършена.

    1. Интересно, кой ли кандидат-депутат си припознал? Сподели с нас своите подсъзнателни терзания.
      Ако бяха местни избори и, например, Мин чо участваше в тях, то да, да си помисли човек, че с намеци по адрес на висшия общински служител се злепоставя честния, неопетнен в нито една далавера човек.

  6. никога няма да се аргументираш с нищо,просто защото не ти стиска – да имаш позиция и да я отстояваш независимо от конюнктурата трябва да си мъж

    1. Author

      Прав си, Анонимен!

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  7. Павлине, не се прави на шушумига.
    Тази твоя публикация е по повод случай с фирма Букет. Не може да не знаеш, че Букет има лоби в Ловеч и то е свързано освен с ДПС повече с бившия кмет на града Пламен Еврев. А той е свързан с твоята наставница Корнелия Маринова, която командва от неговия офис. Така че не плачи, а се разберете по вътрешнопартийна линия.
    Що се отнася до заплахата към теб – обърни се към прокурор Иванова. Защитата на свободата на словото би трябвало да е нейна задача.
    Не разбирай този пост като заяждане с теб. Той е в твоя помощ при превръщането ти в сериозен, дори разследващ журналист. Каквото желание би трябвали да не ти е чуждо.

    1. Author

      Анонимен, благодаря за ценните съвети, но съм длъжен да те уведомя, че достатъчно добре знам кога, какво и как да правя. В този ред на мисли, когото съм сметнал за нужно съм уведомил писмено и официално.
      Ще започна отзад напред.
      Нямам абсолютно никакво желание да се превръщам в каквото и да било, различно от това, което съм – сериозен, несериозен, разследващ, неразследващ и т.н.
      Ако ти харесва “Ловеч днес” четеш, ако не ти харесва не. Просто е, нали? Дори го правиш безплатно, т.е. не инвестираш парите си, а само ползваш наготово. Не съм аз човека, който да ти каже как да разполагаш със свободното си време, но ако имаш претенции, знаеш, че си свободен в избора си от къде и кога да се информираш.
      Относно коя е фирмата/те, КОЙ зад кого стой, от къде се управлява, това ще стане ясно малко по-късно. Предполагам ще се учудиш от хората, които са замесени и колко различно е да пускаш слух, както ти правиш в случая, от това да се аргументираш с документи, факти и събития.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  8. Author

    Уважаеми читатели на “Ловеч днес”, нека не преиначаваме нещата. Аз не съм разследващ журналист – нито имам знанията, нито опита, нито ресурса да правя разследване. Този сайт не разполага с подобни възможности за добро или за лошо.
    Тази случка е по повод почти двугодишно ходене по мъките на моите колеги от две национални медии. Те, както и аз получаваме доста сигнали за различни нарушения и се опитваме да помогнем за намиране на решение и публичност.
    Това, което се случи вчера не е плод на разследваща журналистика, а на търсене на причините за конкретен проблем, касаещ стотици хора, който за съжаление от доста време е съвсем умишлено неглижиран и замитан от няколко различни институции.
    Засегнатите хора има нужда от просто решение на техните проблеми, а не от разследване. За последното има компетентни институции, които имат властта, ресурса, правата да го извършат. Съвсем различен е въпросът защо конкретни лица, облечени с власт, категорично не искат да помогнат на хората.
    За това става въпрос, а не за разследване.
    Относно страха, трябва човек да е луд, за да не го е страх за себе си, за семейството си, близките и приятелите си. Нормално е. Нито аз, нито колегите ни, нито вие, скрити зад анонимността сме тези смели, безстрашни и готови на всичко хора, които ви се иска да виждате. Но такова е положението тук в Ловеч.
    Тук искам да поздравя колегите ми, които въпреки това, толкова време се стараят да намерят решение, да направят проблема видим и а дано някой се реши да си размърда задника, но засега – греда!
    Цялата сага ще бъде разказана доста подробно, с имена, факти, документи. Просто в момента не разполагаме с цялата необходима информация, а не бива да изкривяваме истината с хипотези или клевети. Ще бъдете информираме, когато сме готови. Бъдете сигурни!
    Засега мога да кажа само, че много висш служител на Община Ловеч е замесен в цялата схема, но той не попада често в медиите, освен в определени предизборни снимки в работно време. Но това е друга тема.
    Категорично, тук не става въпрос за политика в общият смисъл, а за съвсем съзнателно и целенасочено покриване на нарушенията (финансови, административни и договорни) на близки юридически до него лица.
    Това е причината да се опитват да ни СТРАХУВАТ превантивно.
    Ние продължаваме, пък ще видим до къде ще се стигне.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  9. Един разследващ журналист трябва да ратува и за чистотата на българския език.
    Казва се”страхувам се от…” и “пашат ме/заплашват ме с….”, а не “страхуват ме”.

  10. Единственото което разбрах е за наличието на заплаха, но не ми става ясно, какво точно е породило тази заплаха. Така или иначе като сте казали “А”, кажете и “Б”. Опишете подробно случая с имената на хората участвали в тях, много добре направени репортажи могат да послужат като доказателство, а не някакви недомлъвки от които се съмнявам на някой да му е станало ясно нещо. Например веднага ви казвам от къде идват бедите на градчето ни. Всичкото зло идва от валията Гриша Ганчев, който дава директни заповеди на масончето от селски произход Казанджиев, за да може слабоумната му администрация да слугува в интерес на един човек. Ако толкова твърдите, че не ви е страх, занимавайте се именно с този ПРОБЛЕМ. Един от многото малки примери е заграбването на земите на собствениците в ловно стопанство Бялка – страхотна тема за един разследващ журналист.
    Какво стана с обещанията за 2000 наети в негови завод, за който общината подари 500 декара земя – страхотна тема за един разследващ журналист.
    Футболния отбор – многогодишна пералня за пари от петролни продукти, захар и Черно тото – страхотна тема за един разследващ журналист.
    Не далечното минало на Г. Г. – като контрабандист на горира по време на Юго ембаргото, Придобития стаж в Ловешкия затовор за изнасилване – страхотни теми за един разследващ журналист.
    Няма ли кой да разследва как Казанджиев лично е купувал гласове от циганската махала на село Слатина преди последни кметски изботи( и не само тях) – страхотна тема за един разследващ журналист.

    Списъкът е безкрайно пълен със страхотни теми за един разследващ журналист – стига наистина да не го е страх.

    Няма нищо лошо човек да го е страх, това е нормално човешко чувство и е много разбираемо особенно по нашите земи, с оглед на това, че този разследващ журналист в един момент се оказва сам(макар и прав) срещу всички без капчица подкрепа от тези, които по закон са длъжни да го защитатават и пазят.

  11. Къде ги видя тия хищници тук,о съвременни Овидий,покажи ги да ни просветлиш;Единственото,което виждаме и четем,са клишетата на грантовата ни интелигенция,копирани в софт вариант от писанията на българския Десен сектор / пардон протестна мрежа /.Но,с печал признавам,че им липсва красноречието,заряда и кресчендото на Антоанета Цонева/ известна във фейсбук като Цона Общата /.Но както сам казваш,смело напред,не сте сами/ уви за последното,за съжаление съм уверен/

    1. ПАК се опита да напишеш нещо умно, но ПАК не ти се получи. Не се отчайвай и продължавай да опитваш, може някой ден да стане 🙂

  12. Това само показва, че посоката която си поел е повече от вярна и въпросните елементи са тези, които се страхуват.
    И тук няма място за градски митове и селски легенди, за приказки за отминали постоянно завръщащи се времена, разкази за невидими за законите герои и армии от внезапно изникващи тролове.
    Настоящето е такова каквото сме си го построили, пряко следствие от действията или бездействията ни в миналото. Самия факт, че си позволяват да ползват методи на възраст 20год. говори, че нищо не се е променило в заобикалящия ни свят и колкото и да са облечени във власт и костюми главните герои не са променили методите си на действие и продължават да вярват, че всичко ще им се размине ако се обадят на когото трябва и кажат каквото трябва.
    Дали ще успеят в страхуването зависи от теб – но съм убедена, че това ще те накара да продължаваш да ровиш все по-дълбоко докато стигнеш до корена на злото и не покажеш колко дълбоко са заровени проблемите.
    Пожелавам успех на теб, на себе си и всички други които не се страхуват да нарекат проблемите с истинските им имена. Пожелавам на всички да се оттърсят от овчия си мрънкащ характер и да застанат зад своите интересите, отстоявайки правата си и бъдещето на децата си.
    Не можеш да избереш характера си, просто си такъв какъвто си. Част от химията на природата – има хищници, плужеци и мишки. И плужеците /като доброто ти ченге/ все някога стават мишки и съответно жертви на васалите си.
    Смело напред, не сте сами!

  13. Насилието над журналисти е гнусна подлост,дело на страхливци.Уви,в България не е прецедент.Да споменем Огнян Стефанов,Ана Заркова,които едва оживяха след побои.Насилието не е сами физическо – десетки са свалените от ефир защото са неудобни – Георги Коритаров,Величко Конакчиев/ след 32 години работа в ВНР /Петър Волгин и още много.А какво да кажем за Кеворк,свалян и преди и след 10 ноември от екран.Това,което дразни може да се обобщи с народния израз ” Барабар Петко с мъжете ” Кому е нужно да заплашва едно виртуално агиттабло на ГЕБР ? ПОсочете ми една единствена дори щекотлива и критична публикация за безобразията на последните.

    1. Вземи си напиши името, нашия. Тогава ще ти дам отговор на въпроса.

  14. Мълчанието е злото… Иво Инджев е казал и казва доста смели неща, и въпреки заплахите от доста сериозни хора, продължава да го прави. Не се спирай и ти.

  15. Благодаря и на 10-мата, които намериха за важно да подкрепят написаното. Радвам се, че от около 2100 прочитания има поне 10 човека за 6 часа, готови да застанат с името и снимката си. Уважаеми читатели, понякога мълчанието не е злато, а злото, което е около нас. Съотношението на прочели спрямо реагирали е напълно представителна извадка на обществото, в което живеем. От тази гледна точка, когато не искате да се промени нищо, то точно това и желание ще ви се изпълни. Бъдете здрави 🙂

  16. Author

    Миличък Анонимен, повярвай, не ползвам услугата, която води до проблемите в няколкото населени места. Съвсем спокойно мога и да не пиша по темата и да си затворя очите. За съжаление смятам, че моята работа включва да помагаме и аз и колегите ми на хората, които не могат да се справят сами с проблемите си.
    Публичността лекува. Факт. И ще лекува все повече. Така ще бъде занапред не само в Ловеч, а навсякъде. Впрочем, така е на много места в България.
    Ролята на обслужващият персонал е точна такава – да поставя реални проблеми, които имат нужда от реални решения. Бих се радвал, ако обслужващият персонал се увеличи. България по бързо ще стане нормална държава, ако това се случи.
    Тук няма ПР. Нито ми се губи време да вися в полицията, да се занимавам с безмислени спорове, нито пък изгарям от желание някой си да ме почупи.
    Но когато виждам, че ти и подобните ти правят всичко възможно да изкривят до изродщина нормалните човешки ценности, моето е разбиране е, че трябва да бъдете спрени, веднъж и завинаги.
    Има много такива като мен. Знайни и незнайни. Вчерашният ден няма да се върне, нито днес, нито утре, бъди сигурен. Все по трудно ти и твоите приятели ще продължавате мизерните си далавери, за които всички ние ще плащаме.
    А това дали Сретан, Мретан или някой си има зъб на някой си друг, въобще не ме касае.
    Аз като дребна риба ще продължа да правя дребните неща, в които вярвам, с хората, на които имам доверие. И твърдо съм убеден, че скоро всичко ще си дойде на мястото по един или друг начин. Много скоро. Дано да си наоколо за да направиш разликата между днес и идващата промяна.
    Разликата в днешният ден също е видима – аз заставам с името си винаги, докато ти и подобните ти избирате тъмнината и анонимността за интересните си умозаключения.

    Жив и здрав да си. Продължавай да посещаваш и споделяш свободно мнението си на моя сайт. Важно е всеки от нас да има реалната възможност да бъде себе си. “Ловеч днес” ти го гарантира! Всеки ден!

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  17. Успех, Павлине!

    Политическите и овластените мутри с нищо не са по-различни от уличните мутри през 90-те. Единствено диапазонът на заплахите е по-голям и по-разнообразен…. понякога. Цялата ни държава днес сякаш представлява една престъпна мутренска групировка. Партийните цветове нямат никакво значение.

    1. Author

      За съжаление, факт!

  18. че кой заплашва обслужващия персонал?Не е нужно На персонала се плаща,няма нужда да се заплашва.Освен това най големия кошмар на гербаджии Сретан Йосич не се занимава с дребни риби.Аман от евтин Пиар

    1. Дано Павлин оцени подобаващо споделения ти личен опит.

Comments are closed.