В събота преди обяд на площада пред ж.п. гарата се проведе традиционното пролетно автомобилно състезание за жени, организирано от Община Ловеч и ловешкия клон на СБА. То трябваше да се състои на 24 март, но бе отлагано на два пъти – веднъж поради влошените атмосферни условия, а преди седмица заради обявения Ден на национален траур.
На старт застанаха 17 дами от 4 отбора, които водиха интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките изпълниха два манша по трасето, което включваше различни по трудност елементи.

В клас I (автомобили с кубатура на двигателя до 1400 куб. см.) победата спечели софиянката Констанца Томова от тима на „Хоби кар” с автомобил „Фиат Сейченто”. Тя е дългогодишен навигатор на известния пилот Тихомир Златков, с доста богат опит в ралита у нас и в чужбина. Подгласнички на Констанца станаха Натали Събчева („Бързи и яростни”) с „Фолксваген поло” и Венислава Стоянова от отбор „Розовите пантери” с „Фиат пунто”.
В клас ІІ (автомобили с кубатура на двигателя от 1401 до 1600 куб. см.) победителка стана Ирина Илиева (Община Ловеч) с автомобил „Рено клио”, следвана от Деница Тодорова („Розовите пантери”) с „Опел астра” и Лилия Попова (от Община Ловеч) с „Мерцедес 150”.
В клас ІІІ (над 1601 кубика) триумфира представителката на „Розовите пантери” Иванета Макавейска с „Лексус”. Тя изпревари състезателките на „Бързи и яростни” Кристина Петкова (с „Мазда”) и Галя Миткова (с „Фолксваген голф”).
Отборната победа пък спечели тимът на „Бързи и яростни”, следван от „Розовите пантери”, „Хоби кар” и Община Ловеч.
За победителките и призьорките в индивидуалното и отборното класиране бяха осигурени купи, парични премии и бутилки шампанско. Наградите връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, директорът на ловешкия клон на Съюза на българските автомобилисти инж. Димитър Василев и Валентина Янкова от СБА-Ловеч, която е и общински съветник. Организаторите присъдиха и няколко индивидуални приза. Наградата за най-млада състезателка получи Елица Преславова, а Стефка Анастасова бе уважена като най-дългогодишен участник.
Участничките в състезанието бяха поздравени от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Наред с това тя връчи специален плакет на 21-годишния състезател по мотоциклетизъм от гр. Павликени Красимир Димитров – Кантара. В паузите на състезанието той направи зрелищни демонстрации по „стънт” и заслужи овацииите на публиката.
Женското автомобилно рали е стара традиция за Ловеч. То е прекъснато през 1988 г., но през 2004-та е възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на Съюза на българските автомобилисти.