fancupbulgari1110161Футболни знаменитости начело с Гибона ще изтеглят жребия

Министър Красен Кралев ще връчи купата на националните шампиони

Този уикенд (15 и 16 октомври) Пловдив ще е домакин на националните финали на Каменица Фен Купа 2016. Кулминацията на турнира ще се проведе на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база. Там 12-те най-силни отбора от приятели в България ще се впуснат в битка за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков.

Тимът, който ще защитава честта на Ловеч и Габрово, е „МФК Булгари“. По време на регионалните полуфинали той детронира миналогодишните национални шампиони „Каталунците Кирчево“. С това момчетата от отбора направиха изключително сериозна заявка за Камп Ноу. Няма никакво съмнение, че те притежават необходимите качества да станат отбор №1 в България.

Финалите ще протекат по традиционната за Фен Купа игрова схема – групова фаза, последвана от директни елиминации. Претендентите ще бъдат разделени в 3 групи по 4 отбора. Безпогрешната ръка на Божидар Искренов „Гибона“ ще изтегли жребия. Освен него като официални гости ще присъстват зам. кметът на Пловдив Георги Титюков, и футболните знаменитости Петър Зехтински, Атанас Узунов и Динко Дерменджиев.

fancupbulgari1110163Името на златните медалисти от 14-тото издание на Фен Купа ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 12:30ч. Купата на националните шампиони ще бъде връчена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, по време на официалното награждаване, което стартира в 13:15ч.

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира .