bmchk112131На 28-ми ноември доброволците БМЧК от Ловеч проведоха информационна кампания за доброволното кръводаряване. В кабинетите на МБАЛ – Ловеч и на граждани бяха раздадени информационни материали, флайъри, плакати и стикери. Доброволците обясняваха на хората важността на доброволното кръводаряване. Мария Дакова – специалист БМЧК дари кръв в подкрепа на кампанията.

Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно е най-сигурната и безопасна форма, гарантираща здравето както на човека, който се нуждае от кръв, така и на дарителя. БЧК напомнят, че кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път. Количествено кръвта ви ще се възстанови за по-малко от 24 часа, а качествено – за 3 до 4 седмици.

2 коментара

  1. никога повече!!!! давал съм няколко пъти кръв а когато моя роднина беше на операция – в кръвна банка се извъртяха и казаха да си намери донор. копелета мръсни!!!!

Comments are closed.