Малки и големи се забавляваха по случай 1-ви юни – Деня на детето на пл.,,Сава Младенов“ в град Тетевен. Тържеството беше проведено с участието на детските градини и училищата от общината. Беше изложена и изложба от рисунки на младия талант Радостин Васков. Гости на празника бяха г-н Свилен Русинов – зам.-кмет на Тетевен и г-жа Мария Стойчева – председател на ОбС Тетевен. Г-н Русинов поздрави всички деца от името на д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен и свое име като им пожела: ,,От сърце ви желая да не губите детското си очарование, своята искреност и нека винаги да има слънце във вашия живот!“.

Заедно с г-жа Стойчева наградиха малкия художник Ради, след което г-н Русинов връчи грамоти и награди за детските градини, участвали в конкурса за рисунки ,,Мама, татко и аз“ и училищата, взели участие в конкурса за есе на тема ,,Детство мое!“.

Денят на детето се чества в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година.

Децата са нашият ориентир към бъдещето, защото несъмнено светът на възрастните жадува за чистотата и невинността на детската душа. В децата, всички ние, намираме не само утешение от носталгията по отминалите години на радост и безгрижие, но и надеждата, че доброто, което сме започнали, ще бъде продължено и умножавано от тях.