Общините Тетевен и Угърчин ще получат допълнителни средства за преодоляване на щети от бедствия, реши днес МС. Правителството одобри допълнителни разходи от резерва на държавния буджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Общият им размер е 33 123 981 лева и те са за превантивни дейности, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Община Тетевен ще получи 524 548 лв, от които за възстановяване на извършените разходи за разчистване на наноси от отводнителни съоръжения /канали/ към водосток на третокласен път между гр. Тетевен и кв. Полатен са отпуснати – 4 972 лв. За възстановяване на пропускателната способност и хидравличните елементи на река Градежница, както и за възстановяване на техническата инфраструктура в с. Глогово и с. Градежница средствата са разпределени – за подобекти в с. Градежница, ул. „В. Левски“ 48 570 лв., за ул. „Люляк“ 74 384 лв., за ул. „Ал. Стамболийски“ – 83 751 лв. За подобект в с. Глогово са предвидени – 321 871 лв.

За община Угърчин за възстановяване на улици и отводнителни съоръжения в с. Кирчево и с. Катунец са отпуснати 150 000 лв.