voleibolteteven1402161Пл. Христов

Тетевен волей“ претърпя домакинска загуба с 2:3 гейма /23:25, 25:21, 25:23, 23:25, 9:15/ от „Балканстрой“ /Разлог/ в среща от 14-ия кръг на Суперлигата. Двубоят, игран в спортната зала в Тетевен бе изключително интересен, напрегнат и изпълнен с обрати. Значителна роля за загубата на домакините изигра и безобразното съдийство. Двамата рефери на няколко пъти се подиграха с момчетата от Тетевен с обратните си отсъждания, а това изнерви не само волейболистите, но и зрителите по трибуните, които към края на мача за малко не тръгнаха към саморазправа със съдиите и противниковите играчи.

Гостите от Разлог взеха първия гейм с 25:23. При 16:23 силна серия на Гордан Люцканов и съотборниците му доведе до изравняване, но опита на гостите надделя и те затвориха гейма при 23:25.

Във втория „Балканстрой отново поведе, но домакините коригираха някои грешки в отиграванията си и обърнаха резултата на 10:9. Битката в гейма продължи точка за точка, но постепенно Тетевен взе надмощие и спечели с 25:21

В третия гейм момчетата от Тетевен надиграваха съперника с по-добра защита и отлично организирани атаки и с много желание и хъс се наложиха с 25:23. Драмата настъпи в последните два гейма. В четвъртия, домакините натрупаха добър аванс, но серия от грешки позволи на гостите да обърнат рез,ултата и да се оттеглят на второто техническо прекъсване с три точки аванс.. В този гейм и съдиите взеха нещата в свои ръце с тенденциозните си и неадекватни отсъждания. Въпреки това и въпреки преднината на Балканстрой от пет точки момчетата на Петър Мечкаров стопиха аванса на гостите до 23:24, но груба грешка при сервиз позволи на тима от Разбог да го затворят при 23:25 и да изравни – 2:2.

Напрежението на терена и по трибуните, като, че ли срина психически волейболистите от Тетевен и в тайбрека опитния тим на Балканстрой не допусна да бъде надигран и го спечели с 15:9. Със сърцатата си игра и себераздаване на терена волейболистите от Тетевен заслужиха овациите от многобройните фенове по трибуните. След тази загуба Тетевен волей заема седмо място в класирането с актив от 17 точки, пет победи девет загуби.

На 17 февруари /сряда/, от 18 ч Тетевен приема шампиона Марек /Дупница/ в мач от турнира за купата на страната.

1 коментар

  1. “Тетевен Волей” загуби абсолютно незаслужено с 2:3 след 140 минутна драма срещу “Пирин” Разлог, двамата съдии и треньора на гостите ,който често влизаше в ролята на втори съдия.Особено в четвъртия гейм този палячо апострофираше всяка точка за нашите и странно защо съдиите безропотно изпълняваха всяка негова претенция.Тити Папазов ряпа да яде пред този шут.
    Чашата преля в тайбрека ,където тоя дръвник апострофира поредната точка ,тяхната девятка наплю публиката и ревна, че е бил ударен.Играта бе спряна за няколко минути .В тези минути ,играчите на Пирин непрекъснато апострофираха и дразнеха публиката,защото знаеха че полицията ги пази.След подновяването точката бе присъдена за тях стана 7:9 и загубиме тайбрека.
    А съдиите, ако това са международни съдии,то аз съм галактически.
    Треньорът на гостите да ходи за клоун в цирка.

Comments are closed.