По покана на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски, на 12 юли група от близо 40 души, от град Тетевен, посети Народното събрание. Тя беше водена от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и председателя на ОбС – Тетевен – г-жа Мария Стойчева. Сред хората дошли да се запознаят с работата на НС бяха: общински съветници от групата на ГЕРБ – Тетевен, предприемачи, кметовете на – Рибарица, Васильово, Голям извор, местни самодейци и хора от почти всички населени места от общината.

В предварително организираните срещи участваха: Цвета Караянчева – зам.-председател на НС, Красимир Велчев – зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и председател на комисията по вероизповеданията, Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване, бившият конституционен съдия Георги Марков, народният представител от област Ловеч Калин Василев /ГЕРБ/ и Борислав Борисов.

На срещата в зала „Запад” бяха коментирани актуалните политически теми. Цвета Караянчева акцентира на мащаба на тиражираните в публичното пространство фалшиви новини и разказа за работата си като зам.-председател на Народното събрание. Колегите й също говориха за работата на комисиите, в които работят, и отговориха на конкретни въпроси, поставени от хората от Тетевен.

Народните представители от ГЕРБ запознаха гостите си и със законодателните инициативи на партията в парламента. Те подчертаха, че за постигането на основната цел – стабилността на страната, е нужен диалог между всички политически сили, в който всеки да защитава позициите със силни аргументи, а не с празни приказки.

По време на срещата общинският ръководител на ГЕРБ д-р Мадлена Бояджиева повдигна конкретен въпрос от работата си като кмет на общината и получи незабавна консултация с Менда Стоянова – председател на бюджетната комисия и Данаил Кирилов – председател на правната комисия.

Кметът на Тетевен потърси съдействие от народните представители по още няколко въпроса свързани с: лошото финансово състояние на Община Тетевен и възможните начини за намиране на средства за погасяване на големия дълг – наследен от предходния мандат, как да се решат проблемите с безработицата в общината и въпроси свързани с моментното състояние на здравната каса.

Д-р Бояджиева добави, че стабилизирането на финансовото състояние на Община Тетевен, чрез изплащане на натрупаните задължения, е основната й задача, което ще доведе до възможността за финансиране и реализиране на разработените и предстоящите европроекти.