tetevenmath412161tЧетвъртото издание на турнира – „Математика без граници” стартира с есенния си кръг. Повече от 15 000 ученици от  27 страни на света се състезаваха в своите страни в първия етап на турнира. Дебют в състезанието направиха ученици от клуб „Математика“, сформиран за пета поредна година от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), град Тетевен.

Тетевенските математици се представиха повече от успешно в есенния етап на този престижен турнир, като една точка не им достигна, за да грабнат бронза. Те получиха сертификатите си за участие от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която ги насърчи с думите: „Продължавайте смело напред – вече направихте първата крачка!“. Тя добави още, че Общината е готова да съдейства с каквото може, за развитието и успехите на децата.

Успехът неминуемо се дължи и на вещото ръководство от страна на г-жа Ирена Цонева – утвърден професионалист в СУ „Г. Бенковски“ и дългогодишен ръководител на клуб „Математика“ и „Туризъм“ в ЦПЛР – Тетевен.

Страните участнички в четвъртото издание са от петте континента и са граждани на Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Индия, Иран, Корея, Китай, Казахстан, Киргистан, Либия, Малайзия, Малта, Македония, Молдова, Мексико, Обединените арабски емирства, Пакистан,  Република Южна Африка, Русия, Румъния, САЩ, Сърбия, Туркменистан, Турция, Филипините, Хонг Конг, Узбекистан и Швейцария.

Трите предварителни кръга /есен, зима и пролет/ се провеждат в съответните страни. Най-успешно представилите се ще получат покана за участие във финала, който ще се проведе в края на м. юни 2017 г. в Несебър, за да спорят за купите на турнира и званието „Математическа звезда на турнира”.