izmamnici2301141От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 20.07.2014г. в РУП-Тетевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който чрез телефонно обаждане в интервала от 01.30 часа до 03.30 часа е успял да заблуди и да накара 84-годишна жена от града да му даде сумата от 6 700 евро и 900 лева.

Телефонните измамници са действали по познатата схема, че близки родственици на жената са причинили пътен инцидент, при който   е причинена смъртта на 15 годишно дете и за да се «измъкнат» от закона са необходими пари.

ОД МВР-Ловеч напомнят: не се доверявайте на телефонни обаждания и не правете плащания под какъвто и да било предлог. Веднага позвънете на тел. 112. Свържете се с близки, роднини, съседи. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка, не съобщавайте лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки.

3 коментара

    1. В никакъв случай. Все пак живеем в османската империя на европейските комунистически републики където всеки страдащ от комунистическо полудяване трябва да може да си прави всичко. Та по тази причина правосъдието трябва да остава и такива кокошкари понеже кой да ти каже дали не са страдащи и от комунистическо полудяване.

Comments are closed.