Текущите ремонти на пътната и уличната инфраструктура в града е на стойност над 3 883 000 лв., съобщи на пресконференция инж. Николай Стоянов, директор на Дирекция „Техническа инфраструктура и околна среда“ в Община Ловеч.

Най-видима за гражданите е дейността на площад „Тодор Кирков” в кв. „Вароша“ . Там демонтажните дейности са изпълнени на 80%. Готова е голяма част от осветлението и отводнението, както конструктивната част на новия фонтан и чешмата. Вече започват дейностите по полагане на настилката. Крайният срок за изпълнение е краят на м. юни 2019 г., изпълнението в момента е в срок.

Тече усилен основен ремонт на шест улици в кв. „Дикисана“ – става реч за улиците „Княз Александър Батенберг“, „Цар Самуил“, „Цар Шишман, „Дикисанска“, „Княгиня Невинна“ и „Велики Преслав“. Всички кабели по тези улици ще бъдат свалени под земята в колектори.Така в края на август голямата част от този квартал ще бъде с обновени улици.

Основен ремонт се прави и на ул. „Янтра“ в кв. „Гозница“.

Започва и ремонт на ул. „Осъмска“ от Транспортния мост на бул. Велико Търново“ до след митницата. Ще се правят тротоари, улично платно и осветление.

Извършват се ремонтни дейности и на уличната настилка. До края на август в Ловеч ще бъдат изкърпени над 66 хил. кв. м улична настилка, над 11 хил. кв. м тротоари. Отделно се ремонтират 26 хил. кв. м улици в селата. Две главни улици в с. Малиново ще бъдат ремонтирани. Още – ще се прави текущ ремонт на шест общински пътя – това са отсечката Баховица – Николаево, пътят за Смочан, за Гостиня, за Скобелево, от Александрово до Дренов и от Дренов до Слатина.

8 коментара

  1. Кога ще бъде ремонтирана улица Стефан Караджа пред бившето Дом за девойки и пред бл. СПАРТАК № 4
    /Китайски мол /.
    Улица на ценръра на града. Плащаме по 200.00лв. данъци , а вървим в големите дупки вече 20 години. Ако не бяхме си плащали данъците , с парите щяхме да си оправим улицата.
    Моля , вземете мерки — асвалтирайте този малък участък на улицата.
    Ще спрем да си плащаме данъците до асвалтиране на участъка от улицата.

  2. Улица Васил Левски изцяло да преасвалтират, че ще стане вече година откакто 40 тонни камиони минават от там, въпреки знаците за забрана. Докога????

  3. Кога ще бъде видима дейността по отношение инфраструктурата на най-населения комплекс “Младост” ???

  4. Галфони некъдърни, кога ще асфалтирате от подлеза на Гарата към жк Младост!!!

  5. А тунела колко още месеца след крайният срок за завършване ще е готов?

    1. Ами да, то и за площад Кирков трябва да се молим, да стане в указания срок или поне до следващата зима 🙂 Те в общината за глоби поради неизпълнение на срокове явно не са чували…

Comments are closed.