Текат подготвителните дейности за асфалтиране на улиците в Община Ловеч – очертаване на местата за ремонт и определяне на количествата. В ремонта на тези локални участъци се извършва изрязване, фрезоване, почистване, доставка и полагане на неплътен асфалтов състав.

Обществената поръчка е разделена на четири обособени позиции. Това е поръчката, която не успя да стартира миналото лято поради обжалването на една от фирмите в съда. В крайна сметка Община Ловеч спечели делото.

В обособена позиция 1  – „Основен ремонт на общинска пътна мрежа“, участък от LOV 1050 от км 4 +500 до км. 7+020 с дължина 2 520 м.  Това са локални участъци по улица „Търговска“ от Покрит мост до бул. „България“. Стойността е 580 054 лв.

В обособена позиция 2 – Текущ ремонт на улична мрежа  гр. Ловеч“ се предвижда ремонт на ул. „Мадара“, „Д-р Съйко Съев“, „Стара планина“, „Княз Емеретински“, „Васил Левски“ и още шест улици, включително ремонт на подлеза на ул. „Осъмска“. Стойността е 283 475 лв.

В обособена позиция 3 е включен ремонт на улична мрежа в населени места в община Ловеч. Става дума за  улици в селата Александрово, Владиня, Лисец, Смочан и още 13 села. Стойността е 73 000 лв.

Обособена позиция 4 е „Ремонтни дейности, свързани с констатирани дефекти след изпълнения на договор с предмет „ Изпълнение на СМР за подобрение на ВиК мрежата на гр. Ловеч“ : за кв. „Гозница“ , гр. Ловеч, и за бул. „Освобождение“ и ул. „Баховско шосе“. Стойността е 79 984 лв.