avtoizgorql1002141От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 09.02.2014 г. в 14,50 ч. на  тел.112 е получено съобщение за станало в района на с. Български извор, обл. Ловешка пътнотранспортно произшествие с пострадали. На място е установено че на главен път І-4 София –Варна, след с. Български извор на прав участък при добра видимост и сухо пътно платно е настъпило пътно транспортно произшествие – челен удар между лек автомобил “Мерцедес С200” управляван от Б. Р. 46-годишен от гр. София и лек автомобил “Трабант 601” управляван от Т. П. от гр. Севлиево.

Двата автомобила са се запалили и изгорели. В резултат на пътнотраспортното произшесвие са получили обгаряния и починали водача на лек автомобил “Трабант”  Т. П. 68-годишен и съпругата му Р. П. 64-годишна и двамата от гр. Севлиево.

По случая е започнато досъдебно производство. Причините за ПТП са  в процес на изясняване.

На 07.02.2014 г. около 13.45 . на път I-3 е настъпило ПТП с пострадало лице. Лек автомобил “Опел-Астра” управляван от правоспособният Г. Б. 63-годишен от гр. Ловеч на прав участък от пътя, поради  движение с  несъобразена  скорост  с  пътните условия, автомобилът излиза в ляво  по посока на движението като се блъска в дърво.

Пострадал е водачът с фрактура на ляв глезен, лява предмишница и комоцио. Същият е прегледан в МБАЛ-гр. Червен бряг след което е транспортиран за гр. Плевен. Във връзка с случая в РУП-Луковит е образувано досъдебно производство.

          На 09.02.2014 г. около 11.10 часа в гр. Ловеч лек автомобил “Волво С 60” управляван от  И. Т. 40-годишен от гр. Ловеч, движейки се в посока центъра с несъобразена със състоянието на пътя и релефа на местността скорост, като на лява крива при спускане и мокра пътна настилка, автомобила се завърта, излиза в дясно извън платното за движение и се удря в крайпътни дървета.

Водачът е откаран в МБАЛ – Ловеч със счупена ключица, разкъсана лява ушна мида и порезна рана на главата, след което е освободен. Водачът е използвал обезопасителен колан. Нанесени са имуществени щети по автомобила.

 На 09.02.2014 г. в РУП Троян е образувано бързо досъдебно производсто за извършено престъпление по описа управлението срещу лицето С. Г. 25-годишен от гр. Троян за това, че на същата дата в 04.00 часа в гр. Троян  управлява лек автомобил марка “Фолксваген” след употреба на алкохол установено с тех. средство “Алкотест-Дрегер” 7510, пробата извършена в 04.10 часа, която отчете 1.38 промила. На лицето е издаден талон за кръвна проба, но същият е отказал да даде кръв.

На 07.02.2014 г. около 14.00 часа в гр. Ловеч е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”. След извършена проверка с тест “Drug Check-1200 stk”. на водача на лекия автомобил Е. Т. 42-годишен от гр. Плевен, апарата е отчел съдържание на AMP /амфетамин/  в количеството слюнка. Задържан за срок от 24 часа в РУП Ловеч.

Образувано е бързо производство, като работата по случая продължава.

                                                                        

2 коментара

  1. Адмирации за обективната статия( Аз съм участник в едно от ПТП-тата).

Comments are closed.