Времето е облачно със снеговалеж. Температурите са от -7˚С до 0˚С. Снежната покривка е между 15 и 30 см. За областта е обявен ОРАНЖЕВ КОД за снеговалеж и силен вятър.

Пътните настилки са заснежени, почистват се и се обработват от 74 машини. Проходът Троян-Кърнаре и пътя Рибарица-Шипково са затворени за всички МПС. Забранено е движението на МПС над 12 т. по цялата републиканска мрежа. Няма пострадали хора, няма блокирани или аварирали МПС. Няма и откъснати населени места.

По информация на ОПУ: ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област още от снощи, затворен е и проходът Троян-Кърнаре за всички МПС. До 9 януари е ограничено е движението за всички МПС и на път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 заради лоши метеорологични условия.
Вече е пуснато движението по пътя Микре-Соколово-Ловеч, който по-рано бе затворен за всички МПС за почистване.

Заради обилен снеговалеж със снегонавяване се затварят пътни участъци:
Златна Панега-Роман, Ябланица-Добревци, Дренов-Владиня, Деветаки-Брестово.
Има участъци на път II-35 Плевен-Ловеч, които са с нулева видимост, поради снегонавяване.

Основните пътища на територията на областта – I-3, I-4 и II-35 са проходими при тежки зимни условия. Видимостта е силно ограничена, заради обилен снеговалеж и силен вятър. Най-тежка е ситуацията в районите на Ябланица и Луковит, както и в отсечката Ябланица-Коритна-Боаза-Български Извор.

Най-много населени места без ток има в общините Ловеч и Луковит. В момента Угърчин е без ток, както и селата Баховица, Лисец, Горан, частично в Ловеч има проблеми. Екипите работят за отстраняването на авариите.

5 коментара

  1. Кое е под контрол….пътя Плевен Ловеч е затворенна територията на Ловешка община а кмета си мълчи… Всички други общини в областта пуснаха децата във ваканция.. А децата които пътуват от други населени места как да стигнат утре до Ловеч за да отидат на училище в понеделник….

  2. 40 см сняг и вече зимната обстановка е ТЕЖКА!?
    Но пък всичко е под контрол!
    И какво контролират?!
    Естествено какво!Там където не са в състояние да почистят/а такива места се оказа,че не са малко/,контролират забраната за движение в тези участъци.Ей това им е контролът и в Ловеч и в цялата държава!А сме виждали и снежна покривка над 70-80 см,но пътищата бяха възможни за пътуване.
    На брифингите се говори,че всичко е почистено и Зимата е под контрол! А телевизионните репортери друго ни показват от камерите си при движение по”почистените”пътища на Лилито .Павлова?!
    Ама нищо!Пак ще си ги изберем,щото са много сладки,като ни убеждават колко много работа са свършили и колко са загрижени за нас!

  3. Стига са лъгали, че всичко е под контрол

  4. Изпратете поне един от тия 74 да почисти и Дикисана … ,че хората се чувстват като в Ледена Епоха там.

Comments are closed.