С двучасов концерт снощи, 26 април, танцовият състав „Балкански огън“ към НЧ “Бяла Анаста 2016” в Ловеч отбеляза 20 години сценични изяви на своя ръководител Кристиан Костов. Забележителното е, че младият творец е стъпил на сцената още като съвсем малко момче.

Спектакълът беше разделен в три части, прекъсвани от филмчета за творческия път на танцьора. Представянето започна с танцовата музикална пиеса „Пепеляшка“ и завърши с шопски танци, като програмата включваше освен родни ритми, и танци на балканските народи.

„Като се има предвид колко сте млад и вече отбелязвате 20 години сценични изяви, това може да се тълкува само по един начин   – като израз на дълбока любов към танца и изкуството, която не всекиму е дадена.  Няма нищо чудно, че пламъкът във Вашата душа е намерил добра среда в Танцовата формация “Балкански огън”, за да може да заразявате публиката със стихията на родните ритми и мелодии.“

Това се казва в поздравителния адрес на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, който беше прочетен на сцената в края на представлението.