strahu2309141Павлин Иванов

За тези, които няма да прочетат този коментар е говорено много. Те си имат свой живот, различен и доста труден. Може би точно за това се поддават на страхуване или приемат подаръци и решават организирано вместо всички ни.

Прочетох скоро една мисъл: „Там където няма роби няма господари!“

Вярвам в това, но как да стигне тази мъдрост до тези, които няма да я видят? Никак?

Да, това е отговора – никак!

Убедени сме, че отново сравнителна голяма група хора ще бъде използвана съвсем скоро в нечия полза. И този, който ще се възползва от страхуването, незнанието, неграмотността, битовизма, създаван умишлено с години, твърде вероятно ще се окичи с лавров венец. И не защото е победител, той не иска това. Той иска да е важният, непреодолимият, зрънцето, което накланя везната. Доказвал го е десетки пъти.

И така, топката е в нас!

Защо след като знаем това, ние винаги сме губещите победители?

Преди да дам своята версия, ще цитирам още една мъдрост: „Човек не може да открие нови океани, ако се страхува да загуби брега от поглед.“

Ако продължим със старият си начин на мислене и действия, няма как да получим различен резултат, нали? Мина доста време. Не искаме и не искаме да се променим. Такъв извод можем да направим, ако сме честни със себе си.

Една от причините винаги да сме винаги губещите победители е, че винаги се задоволяваме само и единствено да констатираме, но никога не се решаваме да се променим. А това зависи изцяло и единствено от нас.

Предстоящото събитие е сравнително проста математика, която е в полето на познание на милионите грамотни. Замислете се, отделете 10 минути от времето си. Преценете ако загърбите малко от личните си предпочитания днес, дали няма да спечелите устойчиво още утре? Проста математика, нали?

 

hlebozavod711131Всички индикации в област Ловеч говорят за пробив само след броени дни. Готови ли сте за тази промяна, която гарантирано няма да подобри положението, познавайки и виждайки вече случилото се, а напротив, ще го влоши драстично, запазвайки го в най-уродливата му същност.

Готови ли сте да чуете имената, които не искате да произнасяте? Готови ли сте да се върнем много, много, много години назад? Сещате се, че ако съжалявате след точният момент, това няма да има значение, защото пробивът ще бъде факт.

 

Какво можем да направим е въпросът. Смятайте, анализирайте, представете си близкото бъдеще като реален факт. Страхува ли ви то?

Не подценявайте днешният ден. Все още време има. Време за мислене, време за действие, време за загърбване на част от себе си в името на нещо важно. Избор винаги има и стига да е разумен, ще има и поносим резултат.

От вас зависи какъв извод ще си направите, как ще повлияете на времето и на хората около вас. Не подценявайте ситуацията, утре определено ще бъде късно.

 

strahu2309142И ако сте стигнали до последните редове, вие сте хората, които макар и несправедливо ще трябва да участват в битката, защото просто сте разбрали.

Само ще споделя, че докато ние се самоизяждаме вторачвайки се един в друг и оставяйки ги в сянка, те не спят и работят така, както умеят. Вече ги видяхте по улиците с наглите усмивки, самодоволни, сигурни, че ще опоскат и това, до което нямаха достъп.

Има начин да ги спрем, само мислете, мислете, мислете! Не констатирайте само, това не е достатъчно и няма да помогне.

Разберете, всеки един е важен точно днес, за да не съжаляваме всички заедно още утре.

 

Там където няма роби, няма господари!

28 коментара

  1. Те субсидията си я държат на депозит,че да трупа лихви.Поне така правеха при Дянков.А с какво развиват дейност – е имаше Мишо Бирата,Емо Ротманса и много други

  2. Абе ГЕРБ няма да се сринат в Ловеч.Нанков казва,че тази година приели още триста нови членове в партията.Значи хората ги обичат и ще гласуват за тях.
    Ако така върви приема в партията в цялата страна,то вероятно догодина членската им маса ще нарасне толкова много,че ГЕРБ ще стане първата партия,която ще започне да се самоиздържа от членския внос и ще откажат държавната субсидия.

  3. Тук си прав,с леки забележки един път да съм съгласен с теб.ДПС взе каквото можа през мандата на Орешарски.Взе та се оля и самочувствието им се вдигдна до небесата.Ама вали знаете как сме паднали под турско ? Докато Иван Срацимир във Видин и Иван Шишман в Търново се карали кой да води бащина дружина,местните феодали потънали в междуособици и масово се поставяли в услуга на османците,докато накрая всички минали под ножа.Днес гербаджии стискат палци ДПС да стане втора сила от чисто злорадство им съдействат всякак.Хубаво,ами утре те като се сринат като царя,сдс и останалите,тая втора сила няма ли да стане първа ?

  4. Предал, продал, все тая.
    Трябва да си тиквено зомби, за да забравиш как Мамин Дебеланко (респективно Доган ) и Мистър КТБ получаваха от правителството през 2009-2013 година всичко, което пожелаеха. Заякнаха, натрупаха доста подкожна тлъстинка, докато не се сритаха по кокалчетата. За наша сметка.

  5. ГЕРБ напълно е предал на ДПС – Доган, Пеевски и сараи – Луковиг, Летница, Угърчин и Тетевен. И това е съвсем съзнателно и предномерено. Преди дни кадрите на ДПС във властта на всички нива в Ловешко са били зарадвани, че управление на Бойко Б. няма да ги пипа.
    БСП потъва, втренчена в собствения си пъп и в раздорите си, сега наречени преференции.
    Реформаторският блок в региона е слаб, АБВ заглъхва, на Дудука му свърши въздухът.
    Какви ти очаквания, какви ти роби, какви ти господари.

    1. Ако знаеш колко си прав само. Чух същото на пазара, до сергията за кюлоти, но има и нещо, което не си разбрал правилно. Не ГЕРБ, а ДПС е предало управлението на първите. Второ, БСП не потъва, а ще изненада с голям резултат. Реформаторите ще вземат мандата на ДПС, а Бюрека ще бие АБВ.
      За хората на ДПС във властта не само че няма да ги пипат, но и ще назначат и роднините им, лично Баце е идвал вчера вечерта, срещата е била в “Юзината”, така каза оня с фалшивите дънки, знаеш го и той анализатор се пише.
      Иначе, всичко друго е вярно.

  6. И какъв правилен път намери за четири години близо ? Пътя свърши на Орлов мост,Вожда вдигна кръвно, Джеймс Уорлик спешно замина за консултации,а тук се настани меланхонлия м учакване на указания

    1. Очаквах,че някой ще ме разбере правилно и ето че се получи!
      А чакането се пише така”очакване”,а не Учакване.Но това е без значение,щом си ме разбрал.

  7. Много интересно!Основната идея на автора е да помислим как и за кого да гласуваме и дали пак да продаваме гласовете си,както са го правили в масови мащаби до сега.
    А коментиращите изместиха темата и отново в очите на хората се хвърля стария прах”Русия или САЩ,или пък ЕС ?”Оставам с впечатлението ,че на 05.10.2014 г.ще гласуваме за Путин,Обама или за германския канцлер.А мисля,че е крайно време да изберем хора,които още в първите дни на работа на новото НС законодателно ще разбият основата на статуквото – грандиозните партийни субсидии за вписани като членове лица,които не плащат даже минималния си членски внос.Само ,когато всяка партия започне да се самоиздържа от членски внос,само тогава лидерите ще се замислят как да допринесат за подобряване състоянието на народа си.А не да се “изпъчват”пред избирателите си,като цапат политическите си опоненти – всъщност другарчета,които също нямат желание да нарушават статуквото и субсидиите,плащани от народоа.Само ГЕРБ е в състояние да намери правилния път.

    1. Г-н/ г-жо анонимен, щом твърдите, че „само ГЕРБ е в състояние да намери правилния път”, означава, че ни агитирате да изберем хората, предложени в листата на тази партия, „които още в първите дни на работа на новото НС законодателно ще разбият основата на статуквото” .
      Да, ама не! Първите двама от предложените – Корнелия Маринова и Николай Нанков – вече бяха в Народното събрание и освен че повече от година топлеха парламентарните столове и без видима причина по заповед и под строй влизаха и излизаха от зала, нищо и никого така и не разбиха.
      Нали не смятате,че техните елементарни питания в дните на парламентарен контрол са законотворчество? Те по-скоро бяха правени за хвърляне на прах в очите и трупане на актив пред несведущия симпатизант-избирател. По силата на каква логика трябва да гласуваме отново за тях, след като не съумяха да изпълнят това, за което бяха пратени там? Къде другаде по белия свят става като у нас – да плащат на някого за тарикатлък и нищоправене? С неадекватното си поведение на послушни и безгласни марионетки въпросните избрани успяха съвсем да разочароват избирателите си.
      И още нещо – ГЕРБ в Ловеч с поддържането и наемите на двата офиса в града, с назначените на щат две секретарки, пиарка и шофьор-домакин е отрицателният пример за „самоиздръжка от членски внос”. Това се нарича „разхищение на държавна партийна субсидия”, сиреч народни пари, взети от всички нас, данъкоплатците – без да ни питат искаме или не да бъдат харчени за глупости!

    2. Никой не очаква от Маринова и Нанков да разбиват каквото и да е. Скритото оръжие на ГРЕБ е третия в листата, който е автомонтьор. Изключително политическо попадение, още повече, че като такъв той има голям чук с който млати по тенекиите, когато не се занимава с висша политика. Та именно с този чук се очаква ГРЕБ да разбие статуквото. От четвъртия в листата се очаква да донесе сърп.

  8. Защо мълчим подборно е въпросът.
    Сега Пеевски пак е в листите. Мълчание и многозначителни разсъждения.
    Сега “Лафка” вече е в Ловеч. Май се услади на гражданите и интернет мъжете.
    Чичко Паричко си избира депутати. Е, няма как – мълчим пред кесията му.
    Роби, господари, пробивът вече е станал.
    Европа вече е азиатска. Ловеч е в Европа. Честито, авторе!

    1. Бихте ли пояснили за кой Пеевски става дума, че последно време взех да си намразявам фамилията 🙂

      Иначе сте абсолютно прав! Макар, че Авторът ни най-малко ни е виновен. Павлин е Идеалист /изчезващ вид по нашите ширини/ и съвсем нормално душата изпреварва разума му понякога, в което няма нищо лошо, дори – напротив!

    2. Що не си я посъкратиш малко? Фамилията де, ще стане по-прилична. 🙂

    3. Точка, къде има ЛаФка в Ловеч, че съм им фен.

  9. „Тясното икономическо свързване със съветската страна още повече ще увеличи силата на нашата държава, още повече ще издигне нейната независимост. Заедно с икономическата независимост на страната ще укрепне и нейната политическа сила и влияние, защото тя все по-пълно ще се опира на гигантската мощ на Съветския съюз.
    Когато след години НРБ стане едно цяло със Съветския съюз, тя не ще загуби нищо от своя суверенитет и независимост, ще бъде във всяко отношение суверен и пълноправен член на общото семейство на съветските социалистически републики”.
    „Когато условията за сливане бъдат всестранно подготвени, тогава животът ще подскаже формата на обединението. Дали това ще бъде обединение под формата на федерация или нещо по-друго, това няма защо сега да се предрешава.
    Политбюро смята, че ударението в нашата непосредствена практическа работа през близките години трябва да се постави върху по-нататъшното все по-пълно икономическо и културно свързване на българския народ със съветския народ, върху мероприятията за всестранно развитие и укрепване на братската дружба и сътрудничество между тях…
    Ние сме дълбоко убедени, като преценяваме условията в нашата страна, че в сравнение с другите социалистически страни, НРБ по-бързо ще се подготви за обединение със СССР.”
    ……………………………………
    „Политбюро смята, че след този пленум не следва под никаква форма да се говори на когото и да било и където и да било. Защо? Ако ние започнем да говорим, ще плъзнат слухове. Ние не можем да говорим, тъй като този въпрос не е само наш. Този въпрос е и на Съветския съюз…
    Ние, Политбюро, смятаме, че не с такъв ентусиазъм цялата наша партия и народът ще възприеме това. Ще има среди, които няма да го възприемат. Да не забравяме, че великобългарският шовинизъм е много дълбоко вкоренен в някои среди и хора в нашата страна. Аз не говоря за бившите хора. Имам предвид членове на партията, особено в средите на интелигенцията и в някои среди на младежта. Ние трябва да държим сметка за това… Ние няма да правим сливане от ден до пладне, а навеки, което ще бъде образец за всички страни.”

  10. Скоро всички ще сме роби – когато мутрата цъфне по сутрешните блокове в коалиция с екзактния,когато ни врътнат кранчето зимъс заради малоумно евроатлантическо репчене, когато загубим и без това малкото руски туристи,когато почнат да обясняват на обикновения човек че трябва да колана,че да лапат монополи и веи мафия,тогава ще цъфне със страшна сила въпроса КОЙ.Няма да устискат до февруари

    1. Тръбата с кранчето има два края. ако от единия не излиза, то в другия не влиза. Верно, но изток могат да го карат само на течно, ама и водката вече е с пари.
      Колкото до малкото тристи, то щом са малко, защо ревем? Пука ли ти дали печели глупакът, бетонирал плажа и изгонил българите по гръцкото и турско крайбрежие? За тях не плачеш, а за блядовете ти е жал?

  11. Ако няма господари ще си ги създадем. Много сме добри в бягането от отговорност за собственото си настояще и бъдеще и в назначаването на васали, достатъчно е да погледнем малко назад в историята и да видим на кой не са се кланяли избраниците ни /вкл.Македония – таз люлка на човешката цивилизация/.
    Кой финансира продажбата на роби ако не ние

  12. debelaka, “не знам” за тези от Ловеч, а и не е възпитано аз да ги определям или квалифицирам. Моите избиратели са ме пратили в ОбС Троян тук да припомням кой какъв и защо е, както и да се противопоставям на техните лъжи, демагогия и буквални закононарушения.

    Все пак ми е много интересно – защо в ОбС Ловеч НЯМА нито един демократ? Нарушаването на Конституцията и отнемането на конституционните права на гражданите би извадило всеки демократ от равновесие и по никакъв начин той не би останал безмълвен, безучастен и примирен.

    Става дума за връщането на чл.1 от комунистическата конституция с ръководната роля на Партията. Днес ПАРТИИТЕ в ОбС предлагат техни си хора за съдебни заседатели, ама кой после ги ИЗБИРА, ама кой после назначава ИЗБРАНИТЕ – даже в ЗСВ не пише. Като резултат обаче имаме ИЗБРАНИ и НАЗНАЧЕНИ съдебни заседатели само от едното “предложение” на партиите в ОбС. Е нема такава държава!!!

    А като няма овластени демократи – за каква Демокрация може изобщо става дума?

    1. Как да ти кажа, не че нямаше кандидати с демократични виждания, но такава бе волята на ловчалии – да ги управляват точно тези, които са в момента в ОбС Ловеч.
      Дори виждам доста имена на култови тъпанари-отличници и в кандидат-депутатските листи.

  13. В центъра на София, на 200 метра от библиотеката от петдесет години денонощно вири пушка войник-окупатор. Но това явно не впечатлява и притеснява? Не е слугинаж неуморно и непрекъснато да се лижат руските дирници? Това за българомразците явно е признак на велик патриотизъм и свобода. И източник на нелоши доходи.
    Защо винаги, когато се засегне темата за руската ни тотална икономическа и политическа зависимост и нейните явни символи, от някъде излизат бойците от тихия фронт и започват за плачат за негрите? Ти му викаш Куме Иване, он гледа … нататък се сещайте.

  14. В България има най страшния вид диктатура – диктатурата на слугинажа.На вчерашния светъл празник в центъра на София,над Народната библиотика ” Св.Кирил и Методии ” се вееха американски знамена ! Това предизвика цунами в социалните мрежи,добре,че се оказа,че снимали някакъв филм.Точно в деня на незивисимостта,ама нейсе,добре,че било филм.Вие представяте ли си за момент,че знамената бяха руски ? Асен Генов щеше да обяви,че ще се самозапали,щипцкомндите от Протестна мрежа щяха да легнат на жълтите павета,а Найо Тицин в пристъп на депресия щеше да скъса с поредния партньор.Но мълчи сърце,слугинажа е в пълен ход – кой обърна внимание,че на вчерашните чествания нямаше НИТО ЕДИН представител на властта ? Прочетоха едно мижаво обръщение от ирландската пастирка / Плевнелиев /.Друго си е да беше 4 юли.

  15. Аз ходих, но не го намерих. Оказа се само някаква си паметна плоча, скрита в американското посолство. Самолетите минават и заминават, казашкият миризлив ботуш обаче остана с години да изнасилва, граби и убива.
    Дали съм бил мишка и квартален доносник, историята мълчи. Факт е, че съм изгонен от комсомола, защото не предадох приятел. Мишка или не, съм чист пред съвестта си. И свободен, за разлика от кирил боневците, които си мислят, че са много знаещи и хитри, а всъщност са онова, което пожелават на другите.

    П.П.: Илияне, а в Ловеч дали антикомунистите от последния ден, това де, от последните няколко години, не са същите ментета като троянските?

  16. Διόνυσος, а защо като си смел българин не отиде и не се изплю върху паметника на американските летци, които бомбардираха София? Или чак толкова смелост нямаш? Такива като теб са смели само ако смелостта им е в унисон с общата политика. Иначе са тихи като мишки. През социализма точно подобни топове ставаха квартални доносници!

  17. Διόνυσος, така е, защото в София си нямат такива смели антикомунисти като другарите Акимов, Балев, Генковски, Кацаров, Енкин, Михайлова, Хаджийски, Данкови и прочие видни наши партийнии и общински ръко-водители, които преди няколко години видяха сметката на един антифашистки паметник в центъра на Троян.

    Кой вече си спомня, че тези изброени наши днешни славни антикомунисти, които преди 26 години бяха лицето и не само лицето на ГК на БКП и ДКМС – стояха пред този паметник и “мааха” с кунки /ръце/ пред погледа на благодарните манифестиращи на 9-ти септември? Няма паметник – не е имало комунизъм в Троян. Няма паметник – изброените другари и другарки нямат нищо общо с БКП Троян. И защото те “не са от тях, како Сийке и не ги обичат тези работи”.

    Днес смелите и демократични троянски медии вече без всякакъв свян могат /и го правят/ да славославят тези бивши комунистически величия от БКП и ДКМС Троян, защото кой ти помни кой какъв бил. Нали паметника го няма! Не случайно в-к Т21 и неговия собственик бяха в челните редици за бутане на Паметника. Кой днес би обвинил Т21, че се е превърнал в най-отвратителната слуга на бившата троянска комунистическа номенклатура? Нали Паметника го няма? Кой да ти помни?

    Върху мястото на унищожения паметник днес тичат дечица пред умилителните погледи на родители, роднини и управленски “демократи”. Нищо, че тичат върху 16 заровени човешки трупа. Ама на кой ли му пука. Кой да ти помни? Кой да ти каже, че това е престъпление съгласно Женевската конвенция, която не разрешава безименни гробове дори по време на война. В Троян обаче от обозначен гроб направиха безименен гроб и то без война. И хич не им пука на преоблечените днешни антикомунисти и баш европейци.

    На този паметник стояха имената и на жители на Троян, които са загинали в чужди държави, като част от общата европейска антифашистка съпротива. Та и техните имена и дело поругаха днешните троянски комун…. извинете, демократи! Как щях да се объркам – ами то няма Паметник, какви комунисти?

  18. „Там където няма роби няма господари!“
    Вчера, 22 септември, в деня, когато уж празнувахме своята независимост, обиколих онова грозно стърчащо нещо в Княжеската градина, олицетворяващо нашата сляпа робска преданост и зависимостите ни от една определена нация, наречено ПСА или МОЧА, и преброих 8 (осем) униформени милиционери от двата пола в радиус от 20 метра да го охраняват от посегателството на някой смел потомък на Васил Левски. През многото вечери, в които обикалях Ловеч, не съм видял повече униформени общо, отколкото там за пет минути. Робите нямат нужда от охрана, смачканата и подчинена психика е достатъчна, а тяхната смелост се разпростира до тиха псувня под мустак по адрес на някой политик вечер пред телевизора.

  19. Драги Павлине, казваш – “да мислим”. Да мислим, да мислим, ама колко да мислим?

    Случайно да видя някой от бъдещите не”робовладелци” да спомене и думичка за смяна на “робовладелския” строй? Да, за същия този Строй или днешната политическа и административна СИСТЕМА, която ни затрива вече 25 години? Аз не видях и не чух. Чух и видях единствено, че всеки бъдещ не”робовладелец” е добър, само защото всичките му опоненти и бъдещи не”робовладелци” били от лошите.

    Мисля, мисля, мисля…. абе какво да измисля, като нито един от не”робовладелците” не дава обяснение – когато беше Господар-робовладелец в предишното си управление, защо ни видя сметката и защо с нищо не беше по-различен от опонентите си, които също се превъртяха през “робовладелската” власт през последните 25 години?

    Сега ще ти открия една тайна – в истинския робовладелски строй, подслона и изхранването на робите е било грижа на робовладелеца. Днес – подслона и изхранването е грижа на самия роб. Не за друго – той, днешния роб иска така и затова ходи на избори. И още нещо – през робовладелския строй е имало Спартак и въстания. Днешния роб ходи на предизборни митинги или изпада в умствен оргазъм, когато социологическа придворна агенция сложи Неговия господар начело в класацията или поне го набута в зоната на бъдещ участник в поредното Робовладелско Събрание, на модерната ни Р /робовладелска/ България.

    Мисля, мисля, мисля…. пак не мога да измисля как е възможно свободен гражданин да не реагира, когато му отнемат гражданските конституционни и законови права? Само преди по-малко от месец – в ОбС Троян отнеха правата на гражданите. На всичко отгоре – Областна управа в Ловеч /това пък е лицето на държавата тук/ не само не реагира, ами на практика потвърди и узакони това беззаконие. Кандидатите за депутати в ОбС Троян от ВСИЧКИ партии – без да им мигне окото също гласуваха за отнемане на гражданските права и потъпкване на Конституция и закони. А, де?!

    Та, мисля си, мисля си, мисля си – след като гражданина не реагира на това, то той не е гражданин, а е роб. А след като е роб – какво друго да избере, освен поредния си робовладелец. Няма случай да не е “уцелил” последните 45+25 години. Какъв късмет, а? Върви им на хората!

    Мисля, мисля, мисля… знаеш ли какво измислих? Изборите не са “тука има, тука нема”. Там винаги има! Винаги има кой да ти види сметката, да те унижава, да те мачка, да ти вземе или унищожи поминъка, да те остави без бъдеще, да ти прогони децата и каквото се сетиш от палитрата на днешната модерна “робска участ”.

    Иначе това, което си написал е много вярно, само че важи за свободните държави със свободни и свободолюбиви граждани, които не чакат вечно някой да ги “освобождава” и да им донесе “светлото бъдеще” пред прага. И знаеш ли защо? Защото никой не може да те освободи от теб самият. Роб ли си – важното е да допълзиш до гроба си. Друго не се иска… освен да легитимираш робовладелците си от време на време.

    А, да не забравя, някъде прочетох, че сме били една от най-интелигентните нации в света. Нали? Голям майтап!

Comments are closed.