police2204131На 08.06.2014г. около 11.50 часа, в кв. «Гозница» в гр.Ловеч, водач на таксиметров автомобил «Деу» е ударил внезапно излезлия на кръстовището с ул.”Цар Иван Александър” велосипед, управляван от 12-годишно момченце и возещо се на кормилото 7-годишно дете, съобщават от ОДМВР Ловеч.

В резултат на удара по-малкото дете е настанено в ловешката болница с фрактура на ляво бедро, а другото момче е прегледано и освободено. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06.06.2014г. в 16.20 часа в РУП-Луковит е постъпил сигнал за ПТП на ул.”Йордан Йовков” и ул. “Генерал Гурко” в гр.Луковит. Лек автомобил «Тойота Рав» управляван от 28 годишен мъж от гр.Луковит при движение по път с предимство е блъснал 59-годишен велосипедист, който не е спрял на знак «стоп».

Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. Пострадалият колоездач е настанен в луковитската болница със счупване на четири ребра и спукване на черепа, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06.06.2014г. около 16.32ч в РУП-Тетевен е получен сигнал за ПТП в района на с. Галата. Лек автомобил «Опел Вектра» управляван от непълнолетно и неправоспособно 17-годишно момче от с.Български Извор, при движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила, напуска пътното платно, блъска се в страничен крайпътен скат и се преобръща на таван в лентата за насрещно движение. В резултат на пътния инцидент са пострадали двама пътници в автомобила, момче на 18 години, което е с охлузни рани и момиче на 17години, което е с фрактура на ключица.

Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт по ЗДВП и срещу него е образувано досъдебно производство.

 

2 коментара

  1. Децата са циганета…
    До колкото разбрах от очевидец, са се спуснали от стръмна улица и те са блъснали таксито по-скоро…

  2. А какво правят родителите на тези деца?Какво ги учат в училищата?Дванадесет годишен “специалист – велосипедист”- до толкова,че вече на кормилото на велосипеда да вози 7-годишно дете?!Подобни “ултра-карачи” летят(в буквалния смисъл)и по пешеходната зона в града,изправили велосипедите само на задни колела и често едва и на косъм се разминават с деца и възрастни хора.Не може да искаме само от полицията или от отдела за самоохрана и контрол при Общината да въдвори реда.Трябва възпитание и възпитание и в семейството и на училище.

Comments are closed.