lovchancilevski19021539Павлин Иванов

Левски е усещане. Левски е дух. Левски е послание, смисъл и път. Това показаха в тази студена февруарска вечер стотици млади хора, организирани от Патриотична организация “Ловчанци”, за да отдадат своята почит към Апостола на свободата.

Впечатляващото факелно шествие потегли от площада пред катедралният храм “Св.Св. Кирил и Методий” в центъра на революционната столица на Левски. При завидна организация и изключителен ред, младите родолюбци извървяваха пътя до паметника на Апостола.

Тържественият караул от членове на клуб „Традиция“, гордо пазеше българските национални знамена, паметника на Апостола и миналото, което никога не трябва да забравяме.

Там, в студената вечер, под светлините на факлите и българските флагове, под извисената снага на най-великият българин, деца рецитираха стихове в памет на Васил Левски. По много човешки и истински начин, младежи от „БЪЛГAРСКA ИСТОРИЯ “ разказаха за смисъла на идеята Левски, а именно, че най-важното послание на великия българин е обединението на българите и поставянето на общите цели над личните, и саможертвата в името на общата кауза.

lovchancilevski19021532Дали сме способни днес на това?

Горд съм, че революционната столица на Апостола на свободата е родила и възпитала тези млади момичета и момчета, въпреки безличната действителност.

Радвам се, че духът, посланията, каузата на Васил Левски се предават от поколение на поколение и че младите хора възпитават в дух на родолюбие своите деца.

Има надежда!

Благодаря ви, „Ловчанци“, че ви има! Благодаря ви, че ми върнахте надеждата в личностите на днешен Ловеч! А щом има такива хора като вас, носещи в сърцето си Апостола, героичното минало и борбите за свободата на нашата страна, сигурен съм, че всички ние имаме бъдеще!

 

1 коментар

Comments are closed.