muzikalnidni805151“Люлякови музикални вечери” 2015 – продължава до 11 май. Организират се от Народно читалище “Наука – 1870 г.” и Драматичния театър – Ловеч, с финансовата подкрепа на община Ловеч и под патронажа на Министерството на културата.

В първата от музикалните вечери на ловешката крепост ще се състои концертът на студио “Примо”, с диригент маестро Григор Паликаров.

На 9 май на сцената на Драматичния театър ще може да се види балетът “Зорба Гъркът” по музика на Микис Теодоракис и в изпълнение на балета на Софийската опера и балет. На 10 май примата на българския джаз Хилда Казасян ще изнесе концерта “Джазът и аз”.

На 11 май – Празника на град Ловеч, Руслан Мъйнов ще изпълни оперетни и оперни арии и канцонети. Той ще излезе на сцената заедно с оперната изпълнителка Русалина Мочукова и оркестъра на Държавна опера – Русе.

Люляковите музикални тържества водят началото си от 1933 г., като първоначално са се наричали “Люлякови празници”, а след дълго прекъсване са възстановени през 2014 г. като “Люлякови музикални вечери”.