dupka2503143Община Ловеч започва ремонт на уличната мрежа в града и селата, обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи вече е обявена. За Ловеч са предвидени основен ремонт на ул. „Иларион Ловчански“ в кв. Дикисана и ул. „Дядо Дончо“ в кв. Гозница, както и ремонт на улиците “Граф Игнатиев”, „Акад. Иван Урумов”, „Черно море”, „Сливница”, “Перущица”, “Ал. Стамболийски”, “Цар Освободител”, “Христо Ботев”, “Бяло море”, “П. Р. Славейков”, “Клокотница”, “Амбарица”, ул. „Кирил и Методий” , улици в ж. к. “Младост”, ж. к. “Здравец”, кв. “Уста Колю Фичето”, кв. Продимчец, кв. „Дикисана“, както и на гаровия площад. Ще бъде укрепена пътната конструкция на ул. „Ал. Кусев“ при бензиностанция „Сиела“, ще се подмени клапа от канализационното отклонение на бул. „България“ 62, ремонтни работи ще има и по двойния дъждоприемник на ул. „Търговска“.

     В 16 села в общината също предстоят ремонти на улици. Те са Лисец, Славяни, Слатина, Горан, Хлевене, Сливек, Абланица, Пресяка, Малиново, Дъбрава, Деветаки, Йоглав, Брестово, Прелом, Смочан и Изворче. Предвидени са локален ремонт на участъци от уличната настилка, повдигане на ревизионни шахти, полагане на бетон и асфалтобетон, изкърпване на единични дупки в настилката.

     Заложените средства за ремонта на уличната мрежа са в размер на 384 хил. лв. Те са по капиталовата програма на община Ловеч. Очакванията са строително-монтажните работи да започнат към август-септември.

2 коментара

  1. И Соколово липсва

  2. Да ви прави впечатление, че липсва квартал “Червен бряг”? Там е дупка до дупка. Но се чака Проекта да тръгне до месец два… Година…две… Неясно кога. Е докато стане ясно ще трошим колите и ще псуваме Кмета. На салатка и ракийка…Както години сме го правили..

Comments are closed.