Novagod101142Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметовете ще посрещнат настъпването на Новата година заедно с ловчалии на площада във Вароша. Точно в полунощ ще има празнична заря, както и светлинни ефекти. Преди тържественото отброяване на последните минути на старата година, гражданите ще бъдат поздравени от кмета Корнелия Маринова.

Събитието ще се съпътства от празничен новогодишен концерт с участието на известната певица Росица Кирилова. В програмата са включени още певецът Иво Танев, който е и водещ, Ангел Ковачев от творческия дует „Ангел и Мойсей“, Владислав Славов, както и Общински духов оркестър.

Концертът започва в 22,30 ч. на 31 декември, на откритата сцена на площад „Тодор Кирков“ в Ловеч. Празникът ще завърши с песен „Моя страна, моя България“.

По време на шоуто ще бъдат съобщени резултатите от конкурса „Коледните светлини на Ловеч“.

Всички присъстващи на площада във Вароша ще могат да вдигнат наздравица с чаша вино, подсигурено от организаторите на събитието. Средствата за наздравицата са от фирма, спонсорираща проявата.

Новогодишното градско веселие връща една позабравена традиция в Ловеч, която сега се възражда с нова сила. Целта е ловчалии и гостите на града да усетят заедно духа на старинния Ловеч и вълшебните мигове на настъпващата Нова година.