nikiforov2804151С поредица от мероприятия учениците и учителите от ОУ”Христо Никифоров” почетоха своя патрон.

Във връзка с празника беше обявен конкурс за рисунка и колаж на тема : „Майката природа” . Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби и стимулиране интереса на учениците към проблемите за опазване на околната среда.

На 23 април в двора на училището, учениците изнесоха празничен концерт , припомниха си делата на своя патрон и поднесоха венец пред паметната му плоча.

Празникът продължи със спортни състезания. Проведе се турнир по народна топка за учениците от трети и четвърти клас , а второкласниците се състезаваха в „бързи,смели, сръчни”. По-големите ученици от пети до седми клас премериха сили в осем забавни игри. В края на деня всички участници в спортните състезания получиха награди от ръководството на училището, наградени бяха и най-добрите творби в конкурса „Майката природа”.

nikiforov2804152Основно училище „Христо Никифоров” отваря врати през 1932 година. Година по-рано в памет на баща си –търговеца,политика и общественика Христо Никифоров, синът Владимир Никифоров подарява на общината дворно място от около 2500 кв.м за построяване на училище. Волята на дарителя е то да носи името на баща му. През годините училището утвърждава своя авторитет и се развива, за да се превърне в едно от най-добрите училища в областта.