ekipoiclovech2701154Днес Областен информационен център – Ловеч почерпи за своя трети рожден ден. На специална пресконференция, посветена на три години от функционирането на Центъра (януари 2012-януари 2015) екипът на ОИЦ – Ловеч представи пред журналисти от местни, регионални и национални медии отчет за дейността си за тези три години и представи предстоящите за 2015 година дейности и инициативи.

Представени пред журналистите бяха и всички процедури, които предстои да бъдат отворени през настоящата година по седемте оперативни програми. Управителят на Центъра Роси Денчева сподели с медиите желанието на екипа да продължи да работи със същия хъс и отдаденост за популяризирането, както на предстоящи възможности за проектно финансиране на различни бенефициенти от региона, така и на добри практики от вече реализирани проекти. ОИЦ-Ловеч в цифри представи Роси Кривирадева, експерт КИЛ – 148 информационни събития, (48 са задължителните събития по общини, разписани като дейности по проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в Община Ловеч; 15 срещи с представители на медии, 33 събития, по инициирани от ЦИКО национални кампании и инициативи, 52 са самостоятелно инициираните от ОИЦ-Ловеч и партньорски събития), 2173 запитвания и 1805 посетители.

ekipoiclovech2701152521 публикации в местни, регионални и национални медии, 10 филма, 7 информационни брошури и 3 бюлетина с добри практики от региона, 35 електронни бюлетина, разпространявани ежемесечно до над 650 контакта и много усилия, четене и емоции във всекидневната ни работа.

Актуални процедури по оперативните програми подготви за журналистите Крум Цветков, експерт ИОУ. С поздравителен адрес от Областна администрация Ловеч и много пожелания от всички присъстващи за празнуване на рождени дни през всички настоящи и бъдещи програмни периоди, информационното събитие премина в празнична неформална среща. Прекрасна торта в цветовете на мрежата (синьо и жълто) и шампанско ознаменуваха финала на събитието. С пожелание за успешна и здрава година за всички нас и продължаване на успешното сътрудничество на ОИЦ с медиите приключи третият рожден ден на Центъра.