Павлин Иванов

Със свое писмо до Кмета на община Ловеч, Председателя на ОбС и до всички общински съветници, наемателите на лекарски кабинети в ловешката болница настояват, парите които плащат да отидат за закупуване на животоспасяващи лекарства за ловешката болница. Под искането са се подписали десетки лекари.

Ето какво се казва в самото писмо:

Ние, лекарите от доболничната помощ в гр. Ловеч, имайки предвид трагичното състояние на ловешката болница, болница с над стогодишна история, принуден да закрива основни отделения като:

Кардиологично, Пулмологично, Урологично, Съдова хирургия,

Настояваме, парите от наемите на поликличните кабинети (сто процента общинска собственост), да се използват за закупуване на животоспасяващи лекарства и консумативи за бедстващото лечебно заведение.

Тези пари са заработени от здравната каса, благодарение на осигуровките на жителите на гр. Ловеч, останали без адекватна болнична помощ.

От 2000 г., ние ежемесечно плащаме наем на Община Ловеч, но през последните години не е вложен нито един лев в поддръжката на Поликлиниката. За това, настояваме, да се помогне с тези наеми бедстващата Болница“

1 коментар

Comments are closed.