joglav2405161С много чувство и импровизации децата на село Йоглав, община Ловеч, направиха на 23 май вечерта концерт, за да отбележат 24 май – Ден на славянската писменост, българската просвета и култура. На лятната сцена в парка на селото дойдоха много зрители за да аплодират изпълнителите.

Гост на празника беше кметът на община Ловеч Корнелия Маринова. Децата пяха, рецитираха, танцуваха, за което получиха от НЧ „Пробуда 1926” заслужени похвални грамоти, а от зрителите бурни аплодисменти. Организатори, водещи и участници в тържеството бяха и кметът на селото Ирена Владимирова, председателят на читалището Габриела Христова и секретарят Еленка Щерева.

Всички участници, малки и големи, бяха облечени в автентични местни носии. Госпожа Маринова поздрави учениците,  учителите  и читалищните  дейци с настъпващия голям ден с пожелание за нестихващо творческо вдъхновение и родолюбие, за да се поддържа  българската духовност. Малките изпълнители и поднесоха цветя, а накрая всички заедно се хванаха на голямо българско хоро.

joglav2405161