slatinalqto5091448Албена Йончева

За трета година „Забавно лято” се проведе в село Слатина. Пред читалището, палавниците пред погледите на своите родители, приятели и близки участваха във всички инициативи.  Предвидени бяха различни спортни състезания, където малките спортисти успяха да премерят сили със своите приятели. Оспорваната беше борбата по майсторско управление на велосипед. Момчетата показаха бързина и ловкост. На импровизирания фризьорски салон всеки желаещ имаше възможност да си тръгне със свежа и забавна лятна прическа. В творческите работилници за пореден път оживяха най-пъстрите форми и образи, които може да създаде детското въображение. Заедно с доброволците на библиотеката малки и големи пресъздадоха своят приказен свят.

slatinalqto509141Малко преди старта на „Забавно лято” домакините изненадаха своите приятели-доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” с подарък – шапка с логото на доброволците.

Организаторите благодарят на кмета Ваня Стоянова, на библиотекарите от читалище „Просвета – 1901” Димитрина Александрова и Таня Вълчева, както и на всички малки и големи, които се включиха в нашето щуро лято – „Забавно лято5”.

На 12 септември  ще се проведе последната  за тази ваканция инициатива от кампанията”Забавно лято”. В градинката над кафе „Дикисана” от 18.00ч. малки и големи ще имат възможността да се веселят заедно с доброволците на библиотеката.