zablqto1309144Албена Йончева

Със стихотворението „Аз съм българче” доброволците на библиотеката символично казаха „Довиждане лято, здравей училище”. По традиция последният четвъртък от кампанията „Забавно лято” се проведе в кв. „Дикисана”. И тази година лятото отмина неусетно . Стартирахме с караоке в реката. Всеки желаещ имаше възможност да покаже своите певчевски заложби с едни от най-популярните български песни. Продължихме в селата Баховица, Гостиня, Угърчин, Чавдарци, Славяни и Слатина. Бяхме в кварталите „Здравец”, „Младост”, „Червен бряг” и „Дикисана”. Капризите на времето не успяха да отложат желанието на доброволците да накарат малки и големи да усетят магията на забавното лято. В арт ателиетата с помощта на Петя и Анатоли всеки имаше възможност да се запознае с древното японско изкуство „оригами” и да изработи своя собствена хартиена фигурка. С гривна от силикон да изненада свои приятели или близки. В „капана за сръчност” малчуганите показваха точен мерник и съобразителност. Аплодирани от приятели и близки в различните игри състезателите показваха различни техники на придвижване. Активно участваха и по-възрастните – майки и баби. Включвайки се в забавленията те си припомниха своето детство и с много емоции и неподправена радост се състезаваха в различните игри.

zablqto1309145Намерихме нови приятели. Заедно със сдружение „Зона Ловеч” направихме турнир по тенис на маса и фитнес набирания. Танцувахме под дъжда със слънчогледите от село Слатина, пеехме и рецитирахме. Безспорно най-искано и тази година бяха фешън татуси и рисуването на муцунки. С помощта на Анастасия, Михаела, Никол, Дона, Марина, Рени, Давид, преобразиха лицата на малчуганите в обичани животни и любими комикс и приказни герои. Градусът на настроението се поддържаше винаги на гребена на вълната от водещите Цвети и Емо.За добрия подбор на музика през цялото лято се грижеше озвучителят Слави Генов.

Доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” изказват своята благодарност към всички, които спомогнаха детският празник „Забавно лято” да се осъществи.

С обещание 2015 година да бъдем отново заедно в „Забавно лято7” казваме „Довиждане лято, здравей училище”.