goergishampion1005151Град Русе отново беше домакин на Националния шампионат на 10000м. за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст. Ловешкият лекоатлет Георги Гергов направи страхотно бягане и показа, че е най – добрият по изключително категоричен начин, съобщават от спортният клуб.

От самото начало Георги тръгна да преследва своята цел, която беше 31.30 мин., което е норматива поставен от БФЛА за участие на Европейско първенство в тази дисциплина. Той се откъсна от останалите състезатели и през цялото време трябваше да бяга сам. Стигна се до там, че Георги затвори вторият в класирането с три обиколки.

В крайна сметка, това обстоятелство и вятъра, който духаше му попречиха да покрие норматива на БФЛА. Гергов спря хронометрите на 31.46 мин., което е най – силното бягане в последните 10 години постигнато от юноша на Националните шампионати в България.

goergishampion1005152Другите състезатели, които защитаваха честта на клуба от гр. Ловеч се представиха добре за своите моментни възможности, като се класираха по следния начин: Милена Тодорова – 5 място, Виктория Комитова – 8 място, Симона Банева – 11 място. И трите състезателки участваха в групата на девойките старша възраст.