aviomodelisti2408161Неотдавна на полигона край село Вълчитрън, община Плевен, се проведе Държавното първенство по авиомоделизъм за мъже и юноши. Състезателите от „Моделклуб“ – Ловеч, отново показаха класа и затвърдиха позициите на лидери в областта на авиомоделния спорт.

При трудни метереологични условия (вятър със скорост 6,5-7м.сек) в клас F1B м.с. инж. Генко Петров грабна златото и стана републикански шампион за 2016 г.

В същата категория за юноши Ванеса Вескова се окичи със сребърен медал и вицешампионска титла. В клас F1H младият талант Виктория Пейкова повтори успеха от 2015 г. и стана шампион както за юноши, така и при мъжете.

При моделите в клас “Ретро” д-р. инж. Величко Пейков зае второто място и сребърен медал. За успеха на ловешките моделисти принос има и Венцислав Минев в клас F1H.

2 коментара

  1. Честито ! Хайде догодина още повече злато 🙂

  2. Ето,това са хората,които заслужават уважение и много,много внимание и помощ от ръководството на Община Ловеч.Един интелигентен и труден спорт и състезатели,които редовно прославят Ловеч и повече от 10 години не са си сменили името “Модел клуб” -Ловеч!
    Ентусиасти са неуморни,но с малко финансова подкрепа от Общината ще са още по-добри!

Comments are closed.